Loading...
Thor (2011)

Thor (2011)

by Adrian Solomon, aprilie 6, 2017

Recomandare – decent!

Gen: MCU, Super-eroi, Acțiune
Regie: Kenneth Branagh
Distribuție:
Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Colm Feore, Ray Stevenson, Idris Elba, Kat Dennings, Rene Russo, Anthony Hopkins
Durată: 1 h. 55 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: După ce o incursiune a fraților Thor și Loki în regatul Jotunheim se sfârșește prin intervenția lui Odin care distruge în acest mod o pace fragilă ce dura de decenii, Thor este exilat pe pământ fără puterile sale și fără posibilitatea de a mânui celebrul ciocan Mjolnir. Ajuns pe Pământ, acesta încearcă să își recupereze puterile și pentru a face asta se va alia cu o mână de pământeni, printre care și astrofiziciana Jane Foster, de care se și îndrăgostește.

Rant: Trebuie să recunosc că dintre toate filmele ce constituie Phase One a MCU, acesta mi s-ă părut la prima vizionare și cel mai slab. Însă, întocmai unui vin bun, pe măsură ce a îmbătrânit (poate el, poate eu) a început să devină mai bun. Din nou studiourile Marvel dau lovitura găsind un actor extrem de potrivit pentru personajul principal, alegându-l pe Hemsworth pentru a-l interpreta pe Thor. Este spot-on atât ca postură cât și ca înfățișare. Și pentru prima dată blestemul Marvel cedează, Loki – Tom Hiddleston fiind imposibil de carismatic în acest rol, devenind unul dintre preferații spectatorilor, și în același timp primul personaj negativ memorabil.

Distribuția este stelară, dar din păcate mulți dintre ei și-au făcut publică atitudinea negativă cu care au rămas după film, atât Idris Elba cât și Natalie Portman încercând să facă orice pentru a ieși din contractele semnate (politica Marvel este să se semneze contracte pe filme multiple, rareori un actor – și mă refer la cei importanți – semnând un contract pentru un singur rol).

Chiar dacă este pentru o scenă extrem de scurtă, ne este introdus un alt membru al viitoarei echipe de Avengers și anume Hawkeye, într-un rol necreditat. Punct bonus merge către agentul Coulson, care la fel ca și Nick Fury, leagă toate filmele de până acuma (mai puțin Hulk parcă) prin prezența lor film de film. Deja era clar că atât Thor cât și Captain America ce urma să apară, erau făcute pentru a oferi o poveste de origine pentru echipa Avengers ce urma să își facă debutul foarte curând.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.