Loading...
The Island (2005)

The Island (2005)

by Adrian Solomon, iunie 21, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Michael Bay
Distribuție: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Sean Bean, Michael Clarke Duncan, Steve Buscemi
Durată: 2 h. 16 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Pământul a devenit nelocuibil cu excepția unei insule speciale, iar oamenii locuiesc în societăți subterane. Locuitorii unei astfel de societăți, pot participa la o loteria a cărei câștigător se poate muta pe insulă. Lincoln și Jordan sunt doi dintre acești cetățeni, iar când Jordan câștigă loteria, Lincoln face o descoperire care le va da lumea peste cap.

Rant: Înainte ca Michael Bay să se ocupe exclusiv de franciza Transformers, el își folosea viziunea sa bombastică plină de acțiune și bubuieli, pentru a crea producții cum ar fi The Island, un thriller S.F. de acțiune destul de bunicel pentru un film de vară.

Filmul este o clonă clară a unor clasici precum Coma sau Logan’s Run, doar că în loc să fie discutată moralitatea clonării umane, Bay decide să rezolve aceste dileme într-o ploaie de gloanțe și printr-un cor de explozii. În ciuda acestui fapt, The Island este un film destul de spectaculos, antrenant, perfect pentru a-ți ocupa 2 ore în aceste zile ploioase. Are o distribuție foarte bună, din care se remarcă regretatul Michael Clark Duncan și Steve Buscemi, cu toate că apar relativ puțin pe ecran, iar coloana sonoră urma să fie refolosită de Bay în multe din următoarele sale producții. Filmul a fost considerat un box office bomb, din cauza unei campanii de publicitate deficitare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.