Loading...
The Lion King (2019)

The Lion King (2019)

by Adrian Solomon, iulie 26, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Muzical
Regie: Jon Favreau
Distribuție:
Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, Billy Eichner, John Kani, John Oliver, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones
Durată: 1 h. 58 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Micuțul leu Simba este nevoit să își părăsească regatul atunci când o tragedie se petrece, prilej pentru ca el să învețe despre responsabilitate și curaj.

Rant: Cred că puțină lume nu a văzut originalul Lion King din anii 90. O animație revoluționară pe atunci, despre care studiourile Disney pretindeau că ar fi prima poveste originală spusă de studiourile lor, Lion King a încântat generații întregi, iar cântecele prezente în film ajungeau la statut de legendă. Și iată că, în plină criză existențială, studiourile Disney au început de câțiva ani să apeleze la titlurile vechi din biblioteca lor, și să le refacă cu tehnologia actuală, numai bune pentru a fi prezentate unor noi generații. Să zicem că din acest punct de vedere este OK ce fac cu toate că scepticilor le miroasă că ar fi o criză profundă de inspirație din partea lor.

Jon Favreau nu e la prima sa adaptare Disney, nu demult el regizând The Jungle Book, film cu un anumit succes, dar care nu a făcut prea multe pentru mine (chit că îl ador pe Walken, ce a făcut din clasicul I wanna be like you merită repede uitat). Iată-l pe regizor revenind la cârma lui Lion King iar rezultatele aș îndrăzni să spun că sunt similare cu Jungle Book. Da, este un adevărat spectacol vizual, perfect pentru a încânta noua generație, din acest punct de vedere filmul fiind un adevărat musai. Dar simt că lipsește acel ceva care a făcut animația atât de bună, lipsește șarmul originalului. Practic filmul nu aduce aproape nimic nou față de original (câteva creaturi ce viețuiesc alături de Pumbaa și Timon) fiind o recreere pas cu pas și cântec cu cântec a acestuia. De data asta cântecele sună mai bine ca în Jungle Book, grație talentului implicat, Elton John și Hans Zimmerman revenind cu cântecele originale, avându-i acum alături pe Beyonce și Pharell Williams. Animația arată superb, pe alocuri uitând că vizionezi ceva animat. Revine și legendarul James Earl Jones în rolul de Mufasa pentru a aduce și mai mută legitimitate produsului, dacă mai era nevoie. Chiwetel Ejiofor sună foarte malițios și amenințător pe post de Scar, John Oliver e suficient de amuzant pe post de Zazu iar perechea Seth Rogen, Billy Eichner asigură că duo-ul comic Pumbaa și Timon se ridică la înălțimea așteptărilor (cu toate că există momente când râsul atât de specific a lui Rogen te scoate din transă). Am fost profund surprins de calitățile vocale ale actorilor, în special a lui Rogen pe care, probabil, îl aud pentru prima dată cântând. Mai apar și Eric Andre și Keegan Michael Key pe post de hiene certărețe pentru un plus de comedie. Duetul principal este asigurat de Donald Glover sau Childish Gambino așa cum este cunoscut tinerilor (Simba) și Beyonce Knowles-Carter (Nala) lucru ce asigură că piele interpretate de aceștia sunt de cea mai bună calitate.

Per total, The Lion King a fost o experiență plăcută, o călătorie nostalgică în trecut pentru fanii vechi, o aventură fermecătoare pentru cei noi, dar un film care nu aduce nimic în plus și nici nu reușește să recreeze magia originalului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.