Loading...

The Lovebirds (2020)

by Adrian Solomon, mai 25, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie, Mister
Regie: Michael Showalter
Distribuție: Issa Rae, Kumail Nanjiani, Paul Sparks, Anna Camp, Kyle Bornheimer
Durată: 1 h. 29 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Jibran și Leilani par a fi un cuplu perfect, fiind împreună de patru ani, dar se pare că între ei flama pasiunii s-a stins. Ei își dau seama de acest lucru în drum spre o petrecere și decid să se despartă, dar un șir de evenimente îi forțează în situații extrem de nefamiliare, aceștia fiind martorii unei ucideri, sunt urmăriți de poliție și de un criminal, dau peste o conspirație sinistră dar și ajung să își împlinească visul și să asiste la o orgie live.

Rant: Paramount urma să lanseze acest film în cinematografe în această perioadă, dar pentru că acestea sunt închise din cauza pandemiei COVID-19, s-a luat decizia, fericită aș zice, de a se lansa pe Netflix.

The Lovebirds este o comedie romantică despre niște oameni normali aruncați într-o situație complet nouă pentru ei. De la prima vedere ne putem da seama că este un scenariu întâlnit și în multe alte producții, unele bune, altele dezamăgitoare. Un astfel de film care o ia pe poteci narative atât de bătătorite, are doar două șanse să se distingă din marea de mediocritate. Fie are o distribuție foarte implicată, fie oferă un mister atât de adânc și palpitant încât spectatorul este complet acaparat. Din păcate, filmul șchioapătă pe partea narativă, fiind foarte fad, plin de clișee narative, personaje secundare nememorabile și un act terț cu prea puțin nerv. Dar Lovebirds compensează din plin la capitolul personaje principale, Nanjiani și Rae având o sinergie aproape perfectă pe post de cuplu de mileniali normali care se confruntă cu probleme neobișnuite.

Filmul începe cu un montaj dulceag, despre ”the morning after” – dimineața de după prima lor întâlnire, care se transformă într-o întâlnire extrem de lungă, siropoasă și foarte drăgălașa între două persoane care și-au găsit jumătatea. Sărim apoi 4 ani înainte și descoperim că flacăra dintre ei a murit, se ceartă de la nimicuri și caracterele lor sunt cât se poate de diferite: ea – un agent de advertising vivace, el – un creator de documentare retras. În drum spre o petrecere, ei ajung la concluzia că nu îi mai leagă nimic și că ar fi mai bine ca fiecare să pornească pe propriul drum, cu toate că deja anticipăm că filmul, pentru a-i împăca, o să îi arunce în mijlocul unui mister pentru că, oare cum altcumva, se poate rezolva o terapie de cuplu pe repede înainte decât să fugi de poliție, cu un criminal pe urmele tale în timp ce încerci să deslușești misterul unei conspirații ce implică șantaj la nivel înalt și participare la orgii?

Așa cum ziceam, punctul forte al filmului stă în performața de excepție a duetului Nanjiani – Rae, doi oameni extrem de amuzanți, care provin din mediul stand-up comedy, lucru care se și vede prin tonele de improvizații care ne țin mereu amuzați și cu atenția fixată asupra lor. Chemistry-ul dintre ei funcționează perfect, ba chiar ajungi să ți la ei și la relația lor, poate pentru că sunt atât de credibili și pentru că trec printr-o situație de cuplu cu care, poate, mulți dintre spectatori se pot identifica.

Bilele minus pentru povestea fadă și personajele secundare complet nememorabile, trag recomandarea spre un decent, dar cu toate astea, vă îndemn să vedeți acest film pentru prestația celor doi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.