Loading...

The New Legends of Monkey (2018- )

by Adrian Solomon, septembrie 10, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Aventură, Acțiune
Distribuție: Chai Hansen, Luciane Buchanan, Josh Thomson, Emilie Cocquerel
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 20
Durată episod: 24 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 6.5

Despre: Călugărul Tripitaka pornește într-un lung pelerinaj alături de companionii săi, pentru găsirea unor pergamente magice, urmăriți fiind de un ansamblu de zei și demoni care doresc să îi împiedice.

Rant: Journey to the West este fără îndoială cea mai populară poveste chinezească, care a ajuns să fie adaptată de nenumărate ori atât în televiziune, film, teatru, dans sau muzică. Printre cele mai celebre producții influențate direct de această poveste, este însuși Dragon Ball, celebrul anime a lui Torizawa, care a împrumutat întreaga poveste drept punct de plecare al poveștii în acest serial.

Indiferent sub ce formă ați mai întâlnit spusă această poveste, elementul comun va fi mereu Son Goku – Regele Maimuță, o creatură pe cât de puternică pe atât de trufașă, care a îndrăznit să înfrunte zeii și care a fost pedepsit cu 500 de ani de captivitate sub un munte magic. Eliberat fiind de călugărul itinerant Tripitaka, aflat într-o călătorie spre – ați ghicit – vest, mai precis India, Son Goku alături de alte personaje la fel de fantastice vor deveni companionii fideli ai acestuia, ajutându-l să depășească toate obstacolele care îi apar în cale, indiferent de cât de grele sunt acestea.

Serialul de față tratează aceeași poveste, făcându-i un gender-swap lui Tripitaka, și alterând puțin originea acestuia. Aici, Tripitaka este ucis la începutul aventurii, locul și identitatea acestuia fiind asumată de învățăcelul mentorului său, o tânără fată plină de ambiție, care întâlnește rând pe rând diverși zei și demoni, într-o călătorie de descoperire și auto-cunoaștere.

Producție este o colaborare australiano-neo-zeelandeză, și pare la prima vedere destul de bine închegată, singurul punct negativ fiind spălarea rasială a personajelor. Cu o singură excepție – și anume Son Goku care este pe jumătate thailandez, nici un actor din distribuție nu are origini asiatice, lucru care în societatea woke și multicultural diversificată a zilelor noastre, poate fi extrem de detrimental unui produs media.

Per total, The New Legends of Monkey curge ușor, având personaje destul de plăcute și o coregrafie a luptelor bine executată, lucru care combinat cu episoade de doar 24 de minute, creează un material numai bun de binge pe final de vacanță.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.