Loading...

The Old Guard (2020)

by Adrian Solomon, iulie 18, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune
Regie: Gina Prince-Bythewood
Distribuție: Charlize Theron, KiKi Layne, Marwan Kenzari, Luca Marinelli, Harry Melling, Van Veronica Ngo, Matthias Schoenaerts, Chiwetel Ejiofor
Durată: 2 h. 05 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Timp de mii de ani, Andromache (sau Andy pentru prieteni) și alți luptători nemuritori, au participat din linia întâi la nenumărate conflicte. Ajunși în prezent, ei descoperă că a devenit aproape imposibil să te mai ascunzi de ochii lumii, atunci când o firmă farmaceutică ajutată de un agent corupt CIA, încearcă să pună mâna pe Andy și asociații săi.

Rant: Surpriză, surpriză, The Old Guard este o adaptare a unei serii de benzi desenate…. de ce am impresia că am mai zis acest lucru de 100 de ori în ultimele luni. Mai tot ce a scos Netflix în ultima vreme este o adaptare a vreunei serii de benzi desenate, fie ele seriale sau filme.

Filmul în sine nu este neapărat rău, având distribuție solidă și scene de acțiune atent coregrafiate cu o Charlize Theron din nou dispusă să facă cât mai mult pe ecran la capitolul cascadorii. Ce m-a nemulțumit a fost mișmașul de piese care au constituit coloana sonoră, villainul de carton (în caz că vă întrebați de ce este acesta atât de cunoscut, ei bine acela e actorul care l-a interpretat pe Dudley Dursley, vărul nașpet a lui Harry Potter) și scenariul destul de subțire care în ciuda unor momente de inspirație în care meditează asupra imortalității și ne inserează și o idee cu imortali puși în situația de a muri și de a reînvia din minut în minut timp de decenii întregi, sau o critica clară la adresa moralității practicilor unor firme gen Big Pharma, nu aduce nimic nou asupra subiectului imortalității care să nu fi fost deja discutat de Highlander. Ca bonus avem cea mai soft trădare din istoria filmelor și de un sfârșit care testează marea cu degetul în vederea unei posibile continuări.

Așadar, un film solid de acțiune, destul bun pentru standardele mediocre impuse de Netflix, dar nimic memorabil.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.