Loading...

The Pig, the Snake and the Pigeon (aka. Zhou chu chu san hai) (2023)

by Adrian Solomon, aprilie 9, 2024

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Dramă, Comedie neagră
Regie: Wong Ching-po
Distribuție: Ethan Juan, Ben Yuen, Chen Yi-wen, Gingle Wang, Lee Lee-zen, Cherry Hsieh
Durată: 2 h. 14 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: După ce descoperă că este doar pe locul trei în lista celor mai căutați criminali din Taiwan, un criminal ambițios pe nume Chen Kui-lin decide să îi caute pe ceilalți doi și să îi elimine.

Rant: Ocazional Netflix ne mai aduce și filme bune, așa cum ne evidențiază acest film taiwanez, The Pig, the Snake and the Pigeon. O epopee dramatică în lumea criminală din Taipei și împrejurimi, filmul îl urmărește pe Chen Kui-lin, un fost criminal actualmente fugitiv, care, după ce află că suferă de cancer în stadiu avansat, decide să facă ceva util cu ce a mai rămas din viață și să se predea autorităților. Dar când ajunge la secție, află cu stupoare că el se află doar pe al treilea loc pe lista celor mai căutați fugitivi, iar astfel scopul să suprem în viață devine eliminarea competiției, dorind să lase ceva mai concret în urma sa. Urmează două părți oarecum inegale din punct de vedere a tonalității, în care acesta își urmărește țintele și diferitele situații care apar, dar care reușesc să țină intriga și suspansul viu. Cred că merită văzut filmul indiferent dacă se caută un film de acțiune (există momente intense dar e clar că accentul filmului nu cade neapărat în această direcție) sau o dramă nihilistă despre un om cu nimic de pierdut și cu un țel suprem în viață. Prestanța centrală a lui Ethan Juan este convingătoare, însă se poate zice că personajele secundare sunt prea puțin dezvoltate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.