Loading...

The Power of the Dog (2021)

by Adrian Solomon, decembrie 29, 2021

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Western, Psihologic
Regie: Jane Campion
Distribuție: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee, Thomasin McKenzie, Genevieve Lemon, Keith Carradine, Frances Conroy
Durată: 2 h. 06 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: În Montana anilor 1920, își duc veacul doi frați văcari, proprietari de fermă, cât se poate de diferiți unul față de celălalt. Phil este carismatic, rece, calculat și obsedat de control, în timp ce George este docil și blând. Când George vine acasă pe nepusă masă cu noua sa nevastă, Rose, Phil va face tot posibilul pentru a o umili pe aceasta. Însă când între Phil și fiul acesteia, Peter, se naște o relație nebănuită de amiciție, secrete ascunse vor ieși la iveală.

Rant: The Power of the Dog reprezintă probabil cel mai complex rol făcut de Cumberbatch până în acest moment și un absolut succes al regizoarei Jane Campion, care, folosindu-se de decorurile superbe ale Noii Zeelande natale, redă aproape la perfecție o Montana rurală, aproape sălbatică. Este un studiu în toxicitatea dar și fragilitatea masculină, adaptând o carte scrisă de Thomas Savage, care gay fiind, a copilărit în Montana, multă lume speculând că romanul are părți autobiografice.

Așadar, frații Burbank, blândul și umilul George și crudul și malițiosul Phil, dețin o fermă prosperă de vaci. Phil are studii înalte dar preferă să ducă o viață la țară, unde își poate impune în mod liber superioritatea, atât față de fratele său pe care îl numește doar „grasul”, cât și față de toți cei pe care îi consideră slabi, precum Peter, fiul nevestei lui George. George îl surprinde pe Phil atunci când decide să se căsătorească cu văduva Rose, lucru care îl motivează pe Phil în a o sabota psihic pe Rose, convins fiind că a acceptat mariajul doar pentru a intra în banii familiei. Pentru a o tormenta și mai mult, Phil încearcă să și-l apropie pe Peter însă acest lucru duce la apariția unei reale amiciții între cei doi, care la rândul ei va dezgropa o serie de secrete adânci.

Filmul este încet, pasul impus fiind unul metodic, calculat, lucru ce poate îndepărta mai mulți spectatori. Însă în afară de acest, să îi zicem, neajuns, filmul le are pe toate: o cinematografie superbă, un joc actoricesc de milioane și o coloană sonoră care încadrează la perfecție toate acțiunile, care reușește să ridice tensiunea cu un simplu ciupit de coardă. Deja The Power of the Dog se anunță un candidat serios la premiile din acest an și cred că este un film pe care nu ar trebui să îl ratați, în special dacă doriți o dramă psihologică de calitate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.