Loading...
The Prayer (aka. La prière)(2018) - by F.F.

The Prayer (aka. La prière) (2018)

by Florin Frențiu, iunie 3, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Dramă
Regie: Cédric Kahn
Distribuție:
Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl, Louise Grinberg, Hanna Schygulla, Davide Campagna
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Thomas este un dependent de droguri. Într-o tentativă de a se lăsa, el se alătură unei comunități de foști consumatori, care trăiesc izolați în munți și care folosesc rugăciunea ca modalitate de a se trata ei înșiși.

Cronică (by F.F.): Un film profund, deosebit de bun, văzut la TIFF 2018, la categoria Supernova, premiat la Festivalul de la Berlin, al regizorului Cedric Kahn, care ne provoacă la a fi meditativi, introspectivi și spirituali în această călătorie în lumea unor dependenți de droguri sau alcool, ce vor încerca să se lase ajutați sufletește, mental și corporal de o izolată comunitate cu tentă religioasă de foști toxicomani, cu reguli foarte stricte. Peisajul de asemenea ne ajută să ne integrăm mai bine în poveste,  putând admira măreția Alpilor și frumusețile naturii. Cuvântul cheie în acest film este rugăciunea, tămăduirea prin rugăciune, dragoste de aproape și multă muncă fizică, pentru a aduce un balans/echilibru între spiritual și corporal.

Anthony Bajon, un tânăr actor destul de talentat, îl interpretează pe Thomas cu multă convingere și naturalețe, fiind la început de film agresiv, neajutorat, confuz, nesigur, descumpănit, urmând o evoluție deosebită pe parcursul peliculei pentru a ajunge prin rugăciune, și spirit, un individ cu stabilitate și echilibru interior, mânat de dorința de a face bine și a ajuta pe semenii săi la nevoie. Ideea filmului este că această comunitate (unde se marșează pe ipoteza vindecării prin rugăciune, spiritual, cântec, apropiere interumană și multă muncă) pare să fie o soluție alternativă pentru vindecare decât cele clasice cunoscute și poate fi o rezolvare viabilă pentru că în viață reală accesul la droguri și alcool se obține foarte ușor.

Dacă Thomas va putea să înlocuiască consumul de droguri cu iubirea (fie spirituală, fie pământească), rămâne să descoperim noi odată cu vizionarea acestui film minunat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.