Loading...

Deadly Class (2018-2019)

by Adrian Solomon, aprilie 17, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Dramă, Adolescenți
Distribuție: Benedict Wong, Benjamin Wadsworth, Lana Condor, María Gabriela de Faría, Luke Tennie, Liam James, Michel Duval
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: ~60 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 7.8

Despre: Un tânăr orfan, căutat de poliție pentru incendierea orfelinatului în care locuia, este recrutat într-o școală secretă de asasini.

De ce să mă uit? Imaginați-vă că ne-am afla la Hogwarts, dar în loc de clase despre vrăji și magicieni, la King’s Dominion se studiază materii precum otrăvuri, lupta corp la corp, fundamentele psihopatiei sau diverse metode de a ucide, în loc de diverse case avem găști etnice (latino, negrii, rasiștii sudiști, yakuza, etc.) iar cursurile deseori pot fi letale elevilor. În această nebunie generală aterizează Marcus, un orfan chipeș dar cu grave probleme de ajustare socială, care recent incendiase orfelinatul în care locuia. Ajutat de maestrul Lin (directorul școlii) și de câțiva elevi, acesta devine elev al prestigioasei academii secrete King’s Dominion, loc unde elitele grupărilor infracționale își trimit generațiile viitoare pentru a fi educate.

Există multe lucruri care m-au atras către acest titlu și anume (și poate cel mai important faptul că e produs de frații Russo) sau că este o adaptare a unei serii de benzi desenate (întocmai ca și recentul The Umbrella Academy cu care aș îndrăzni să îl compar ca feeling, tonalitate și atmosferă). Dar explorând mai bine acest titlu, am constatat că după cortina de briz-brizuri estetice (serialul arată foarte bine, dând impresia de producție cu niscai buget) am găsit cam aceleași clișee obosite găsite în nșpe mii de alte highschool movies, spuse pe ton diferit, introducând asasinarea ca o materie de predat la școală. În ideea ca adolescenții vor fi adolescenți indiferent unde ar merge la școală, avem și aici trupa obligatorie de cheerleaders, dansurile exclusiviste și chefurile clandestine, cu singura mențiune că o tipă ce cară în spate o katana imensă nu sare automat în ochi. Avem trupa ostracizată de rebeli, numiți înduioșător ”Șobolanii”, compusă din goths și punkeri, fapt ce se potrivește stilistic la perfecție având în vedere perioada în care ne aflăm și anume spre sfârșitul anilor 80. Și nimic nu accentuează această chestie precum prezența lui Henry Rollins, solistul celebrei trupe punk Black Flag, în rolul unuia dintre profesorii de la școala respectivă.

Per total cred că serialul este de la decent în sus, cu o valoare de producție mare și scene de acțiune atent coregrafiate, dar și cu micile sale neajunsuri. Păcat doar că a fost anulat și am rămas cu sfârșitul în coadă de pește.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.