Loading...
The Raid 2: Berandal (2014)

The Raid 2: Berandal (2014)

by Adrian Solomon, august 1, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Arte Marțiale
Regie: Gareth Evans
Distribuție:
Iko Uwais, Arifin Putra, Oka Antara, Tio Pakusadewo, Alex Abbad, Julie Estelle, Ryuhei Matsuda, Kenichi Endo, Kazuki Kitamura
Durată: 2 h. 30 min.
Rating IMDB: 8.0

Despre: În urma carnagiului din primul film, supraviețuitorul Rama este repede cooptat și trimis sub acoperire de către șefii săi într-o pușcărie de maximă siguranță, cu scopul de a se infiltra într-o grupare mafiotă extrem de periculoasă.

Rant: Ziceam la vremea când am văzut și scris despre The Raid Redemption, că este unul dintre cele mai bune filme de acțiune făcute vreodată. Era simplu și eficient, cu o poveste ce nu lăsa loc de prea multe interpretări, o poveste ce servea doar ca decor acțiunii nebune ce ne delecta privirea. Iată că, mergând împotriva cutumei că partea a doua este mai slabă ca prima, Gareth Edwards și Iko Urwais reușesc cu The Raid 2 să creeze o adevărată bijuterie pentru fanii artelor marțiale și să îmbunătățească absolut tot ce era de îmbunătățit la primul film. Acțiunea iasă din spațiul claustrofob al blocului și se revarsă în diverse zone, fie că vorbim de pușcărie, hale industriale sau străzile orașului Jakarta.

Povestea este una clasică, văzute în destule filme până acuma așa că atracția principală a filmului rămâne violența stilului Silat, un stil de arte marțial adus de Uwais și restul găștii sale de cascadori la rang de artă. Dacă la primul film am zis că acela era musai pentru fanii filmelor de acțiune, despre această parte secunda nu am cum să zic altcumva.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.