Loading...

The Swordsman (aka. Geom-gaek) (2020)

by Adrian Solomon, iulie 31, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Dramă istorică, Biografic
Regie: Choi Jae-hoon
Distribuție: Jang Hyuk, Kim Hyun-soo, Joe Taslim, Jung Man-sik
Durată: 1 h. 40 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: După ce a eșuat în a-și proteja regele în timpul unei lovituri de stat, un spadasin solitar se retrage în vârful unui munte pentru a-și crește fiica. După mai mulți ani, în timpul unei vizite pentru aprovizionare cei doi vor fi prinși într-o intrigă care poate scutura dinamica dintre muribunda dinastia Ming și puternica dinastie Qing.

Rant: La începutul filmului suntem avertizați că urmează să urmărim o recreere a unor evenimente reale petrecute după detronarea prințului Gwanghae-gun de la începutul secolului 17. Fără să am vreo informație despre film, pot să afirm că am ghicit destul de repede întregul plot al peliculei și în ciuda acestui fapt, debutantul Choi Jae-hoon reușește să lege totul într-un mod coerent și extrem de cursiv, încât nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul. Filmul oferă câte ceva pentru toată lumea, de la personaje interesante în persoana celor trei spadasini din film, fiecare cu propria motivație, la recreerea epocii pentru pasionații de istorie sau lupte excelent coregrafiate pentru amatorii de acțiune.

Pe scurt, ne aflăm într-un din perioadele tulburi ale istoriei Coreei de Sud, una de tranziție între două dinastii cuceritoare, Ming fiind înlocuită de Qing. Prințul Gwanghae tocmai a fost detronat după o lovitură de stat la care a participat și unul dintre spadasinii săi apropiați, experimentatul Min Seung-ho. Rămas doar cu o tânără gardă de corp, curajosul și extrem de priceputul în mânuirea sabiei, Tae-yul, Prințul se predă și un nou regim este constituit. Rănit la ochi în timpul luptei, Tae-yul se retrage în munți pentru a-și crește fiica, Tae-ok. După mai mulți ani de solitudine, în care Tae-ok s-a maturizat și a început să jinduiască după un alt tip de viață, cei doi fac o mică excursie în oraș după ce află de existența unei medicament care ar putea ameliora vederea deteriorată a lui Tae-yul. Odată ajunși acolo, ei vor deveni implicați în schema unui lord local, care dorește să își salveze fiica din sclavia în care trebuia să o trimită ca parte a unei înțelegeri cu reprezentanții domniei Qing.

Un punct de referință al filmului este prezența lui Joe Taslim în rolul negativ principal, actorul indonezian făcând un tur de forță apărând deja nu doar în țara natală dar și în America și iată acum și Coreea. El insuflă un aer de intimidare și printr-o simplă șoaptă, duelul final fiind unul intens, umbrit oarecum de o scenă one-take senzațională, petrecută cu câteva minute înainte.

Așadar The Swordsman este un film cu de toate pentru toți, o desfătare pentru pasionații de filme istorice și pentru fanii genului de acțiune totodată.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.