Loading...
The Wheel of Time (2021- )

The Wheel of Time (2021- )

by Adrian Solomon, noiembrie 21, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Fantezie, Aventură
Distribuție: Rosamund Pike, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Barney Harris, Madeleine Madden, Daniel Henney
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.1

Despre: Într-o lume în care magia există dar poate fi accesată în siguranță doar de un grup de femei numit Aes Sedai, o profeție spune că o existență, numită Dragon, cu puteri nemaipomenite, va fi renăscut, iar în funcție de cine îl va găsi primul, forțele binelui sau forțele celui întunecat, acesta va putea salva sau distruge lumea. Una din membrele Aes Sedai, Moraine, aflată în căutarea posibililor candidați, ajunge într-un sătuc liniștit, unde destinul îi va scoate în cale cinci asemenea tineri. Iar cum forțele răului sunt doar cu un pas în spatele lor, ea decide să îi ia pe toți și să plece, neștiind că pe ei îi va aștepta o aventură măreață, care va defini însăși viitorul lumii.

Rant: Ca răspuns la succesul fenomenal repurtat de Game of Thrones, Amazon a scotocit cu atenție voluminoasa ofertă de produse de fantasy, și s-a oprit asupra acestui titlu, unul cât se poate de inspirat deoarece, după Lord of the Rings, The Wheel of Time a reprezentat mereu un etalon în cadrul literaturii fantasy. Având nu mai puțin de 15 volume, acest titlu reprezintă o sursă adâncă de inspirație, care în mod normal ar trebui să se cristalizeze printr-o multitudine de sezoane. Că va fi sau nu așa, doar timpul o va știi, deocamdată Amazon a scos doar primele trei episoade iar rezultatele vizionării de până acum sunt mixte.

Cea mai mare diferență între acest serial și cel pe care ar trebui să îl detroneze, stau în faptul că deși Game of Thrones are un decor fantastic în care există dragoni, elfi sau zombii înghețați, acestea nu reprezintă decât un fundal pentru acțiunea centrată în jurul intrigilor dintre diverse regate feudale, pe când în The Wheel of Time, vedem din prima cum o vrăjitoare Aes Sedai se luptă cu o hoardă de Trolloci iar vrăjile ei zboară în stânga și dreapta, influențele stilului fantasy fiind pe deplin vizibile. Efectele bugetului zvonit de 10 milioane de dolari per episod pe care se pare că Amazon l-a alocat acestui serial vin și pleacă, în special când vine vorba de efectele speciale și de monștrii, deși decorul superb te face deseori să ierți aceste transgresiuni vizuale. Prezența unor actori veterani este un plus clar, în special cea a veteranei Rosamund Pike, care emană grație dar și seriozitate, lucru care o face atât de potrivită rolului Moraine.

Povestea primelor episoade pare a urma destul de fidel pașii primei cărți (singura pe care am apucat-o să o citesc din imensa operă) iar scopul acestora este unul de familiarizare și de introducere în acest nou univers. O să fie multă expozițiune și mult dialog, ceea ce poate încetini pasul considerabil, dar odată ce acestea vor fi rezolvate, se pare că și serialul va trece într-o viteză superioară. Pentru fani mi se pare un musai cu toate că pentru cei casual sau cei care nu înghit genul ficțiune, nu va fi serialul care să le schimbe părerile.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.