Loading...

The Witch: Part 2 – The Other One (aka. Manyeo 2: Lo go) (2022)

by Adrian Solomon, septembrie 25, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller, S. F.
Regie: Park Hoon-jung
Distribuție: Shin Si-ah, Jo Min-su, Park Eun-bin, Seo Eun-soo, Sung Yoo-bin, Jin Goo
Durată: 2 h. 17 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: O fată plină de sânge din cap până în picioare, reușește să fugă dintr-un laborator care experimenta pe oameni, pe urmele ei fiind mobilizate mai multe echipaje, fiecare cu propria sa agendă.

Rant: Precum prima parte, The Witch 1 – Subversion, și partea secundă, The Witch: Part 2 – The Other One, s-a bucurat de o primire călduroasă, care a propulsat filmul până pe locul 5 în topul domestic sud-coreean al anului în curs. Sequelul mult așteptat se dovedește a fi construit pe formula bigger = better, doar că o serie de pași falși, îl fac să nu fie la nivelul primului. Cu toate că mai nici un personaj relevant din prima parte nu își face prezența aici (decât în calitate de scurte cameos), face ca filmul să aibă un sentiment de continuare de sine stătătoare, dar ai avea multe întrebări dacă ai intra direct să vizionezi acest film, fără a ști nimic din primul. Povestea este un pic întortocheată și nu m-am prins la mai toate chestiile prezentate, asta și pentru că am avut ghinionul să dau peste o subtitrare absolut mizerabilă, așa că bariera limbii s-a resimțit din plin. Există și câteva personaje care parcă sunt din alt film și da, mă refer aici la mercenarul guraliv englez/american/australian sau ce mama supărării o fi, dialogul său putea fi tăiat complet, este echivalentul unui Jar-Jar Binks ca grad de enervare. Filmul plusează în schimb la capitolul acțiune, unde au scalat totul la cote mult mai mari. Acțiunea este bombastică, abilitățile speciale sunt folosite mult mai proeminent și totul arată mult mai mișto din punct de vedere vizual. Ce mi-a mai plăcut la film a fost construcția lumii, care simți că a evoluat între părți, evenimentele din prima parte lăsând urmări adânci în evenimentele din partea secundă. Cu toate astea, am avut vaga impresie că abilitățile acestor super-oameni, sunt folosite arbitrar, sau în funcție de ce cere scenariul pentru scena respectivă, nefiind complet explicate (poate un alt efect al traducerii mizerabile de care am avut parte).

Per total, The Witch 2 – The Other One este un film distractiv, cu mai multă acțiune și mai mult world-building, și cu un final care efectiv cere o continuare cât mai rapidă. Și dacă nu v-am zis prea multe despre poveste, este pentru că în mare parte, se folosește fix formula din primul film, chiar și synopsis-ul ar putea fi asemănător, bineînțeles, cu mici adiții pe ici pe colo.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.