Loading...

The Witness (aka. Mok-gyeok-ja) (2018)

by Adrian Solomon, iunie 11, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Thriller
Regie: Jo Kyu-jang
Distribuție:
Lee Sung-min, Kim Sang-ho, Jin Kyung, Kwak Si-yang
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Un om asistă la o crimă petrecută în incinta complexului de apartamente în care locuiește. El este văzut de criminal și de aici începe un joc complex în care protagonistul are de ales între familie sau datoria morală de a-l raporta pe criminal, în timp ce acesta se apropie tot mai mult de el.

Rant: Aflat la primul film de lung metraj, regizorul Jo Kyu-jang se arată extrem de stăpân și competent într-un gen de film, aș zice, delicat, care trebuie să balanseze atent aspectul psihologic, cu cel al problemelor sociale dar și cu o caracterizare puternică a personajelor. Inspirat dintr-o crimă petrecută prin anii 60 în America, The Witness este un thriller coreean sublim, care te va ține în priză pe tot parcursul său.

Printre temele discutate, cea mai importantă este ceea ce privește nepăsarea celor din jur, egoismul nostru ca persoană socială și instinctul de protejare de sine în detrimentul celorlalți. Sang-Hoon, familist convins care lucrează din greu să își întrețină familia, proaspăt mutată într-un complex rezidențial modern, asistă la o crimă ce se petrece exact în fața apartamentului său, fără ca cineva să intervină sau să se obosească să alerteze poliția. Când să facă el acest lucru, asasinul îl vede iar frica și paranoia îl vor urmări constant pe protagonist de aici încolo, dragostea de familie împiedicându-l să facă lucrul just în repetate rânduri. De fapt personajul său oglindește perfect societatea egoistă în care trăim, în care dragostea față de aproapele tău aproape că a dispărut. În această privință, Lee Sung-min face un rol excepțional, ducându-ne alături de el într-o călătorie alimentată de teroare și paranoia, care deseori m-a făcut să stau pe marginea scaunului, strigând la ecran.

Filmul este un musai clar, reușind să surprindă atmosfera clasică, ca un clasic Hitchcock-ian.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.