Loading...

The Wolf of Snow Hollow (2020)

by Adrian Solomon, februarie 15, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Horror, Comedie, Suspans
Regie: Jim Cummings
Distribuție: Jim Cummings, Riki Lindhome, Chloe East, Jimmy Tatro, Robert Forster
Durată: 1 h. 23 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Un ajutor de șerif dintr-o micuță și cochetă stațiune montană americană, are de a rezolva un șir de crime brutale, confruntându-se în același timp cu o serie de presiuni în viața personală.

Rant: Nu știam nimic despre acest Jim Cummings, dar trebuie să recunosc faptul că am fost impresionat de acest film. Acesta reușește să transpună pe ecrane într-un mod foarte natural, lucrurile care l-ar putea face pe un om să își piardă mințile, în special un om așa de imperfect precum protagonistul nostru. Jim face aici ca Sergiu Nicolaiescu, regizând filmul, scriind scenariul dar și interpretând rolul principal.

Povestea începe cu un cuplu amorezat, recent sosit în cocheta stațiune montană. El vrea să o ceară de nevastă, are inelul și discursul pregătit, dar în timpul serii ea pășește afară pentru un minut, suficient pentru a cădea victimă unei crime brutale, care pare a fi perpetuată de către o bestie. Numărul victimelor începe să crească, toate murind în același fel, iar cum afară este lună plină, mințile oamenilor se îndreaptă la singura concluzie logică, și anume criminalul trebuie să fie un vârcolac. Nu de aceeași părere este și deputatul John Marshall, care nu trece prin tocmai cea mai bună perioadă a vieții sale. Tatăl său, fostul șerif, refuză să stea liniștit acasă, expunându-se stresului cu toate că are inima slăbită, fosta sa nevastă îl urăște din străfundul sufletului, iar fiica sa cu care nu se înțelege cum ar trebui, tocmai i-a fost plasată în grijă pentru o perioadă indefinită de timp. În plus de astea, el este și un alcoolic în recuperare așa că nu e de mirare că jumate dim film John strigă la toată lumea și este un car permanent de nervi. Media locală și cetățenii nu încetează să critice poliția, mai mult sau mai puțin pe față, iar unii dintre colegii săi sunt idioți cu acte, așa că John se află la un pas de pierderea controlului.

Cummings nu este la primul rol de acest fel, el practic revizitându-și personajul din Thunder Road, filmul său mult lăudat. Scenariul este inteligent scris, nepermițându-i personajului să cadă în capcanele tipice genului, iar ocazional o virează în critică voalată la adresa generației actuale, în special în ce privește relația tată-fiică. Din păcate, asistăm la ultimul rol făcut de marele și regretatul Robert Forster, un rol care i se potrivește de minune, și pe care a acceptat să îl joace instantaneu, cu toate că producătorii se așteptau la un refuz.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.