Loading...

The Wonderful Story of Henry Sugar (2023)

by Adrian Solomon, octombrie 10, 2023

Sub titlul de The Wonderful Story of Henry Sugar, Netflix prezintă prima colaborare a canalului de streaming cu reputatul Wes Anderson, care aduce la viață o serie de patru povești scurte scrise de legendarul autor pentru copii Roal Dahl. De fapt, strict vorbind, le veți pe toate cele patru scurt metraje sub formă de colecție, cu toate că Henry Sugar este cel mai lung și mai implicat dintre ele. Cu toate acestea, nu este prima dată când Wes Anderson adaptează una dintre poveștile acestui autor, primul caz fiind animația Fantastic Mr. Fox. La fel atunci ca și acuma, cele două stiluri se îmbină atât de bine și de natural, încât nu există dubiu că Wes este cel mai potrivit om din lume pentru a adapta pe Dahl. Cât despre faptul că mă plângeam de repetitivitate în ultimele sale două filme, în ciuda unor distribuții enorme, Wes face aici un pas înapoi, și cu o distribuție relativ minimalistă dar plină de nume mari precum: Dev Patel, Rupert Friend, Ben Kingsley, Benedict Cumberbatch și cel mai important Ralph Fiennes – care îl interpretează pe Dahl însăși în momente cheie ale narațiunii, dar și, la fel ca restul, o suită de alte roluri în fiecare poveste. Și iată cum acest pas înapoi făcut de regizor, ajută enorm în a recâștiga simplitatea și naturalețea care până nu demult păreau pierdute și de a căror pierdere mă lamentam amarnic. Singura chestie negativă pe care aș putea să o direcționez nu neapărat împotriva filmului ci a Netflixului, este faptul că reclama pentru acest produs a fost aproape zero, neștiind absolut nimic despre existența acestuia și a restul episoadelor, care au părut mai degrabă deversate pe platformă în mijlocul săptămânii, fără nici o fanfară.

The Wonderful Story of Henry Sugar

Recomandare – musai!

Gen: Fantezie
Regie: Wes Anderson
Distribuție: Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley, Richard Ayoade
Durată: 37 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Excentricul Henry Sugar devine obsedat de învățăturile unui guru yoghin indian. Este cel mai lung dintre cele patru povești prezentate, această poveste dând de altfel și numele unei serii de nuvele publicate în 1977 de către Dahl, una adresată cu precădere unei audiențe mai mature, în care povestea printre altele și despre propriile experiențe de cum a devenit scriitor sau despre vremea când era pilot de avion în cel de-al doilea război mondial.

The Swan

Recomandare – decent!

Gen: Fantezie
Regie: Wes Anderson
Distribuție: Ralph Fiennes, Rupert Friend
Durată: 17 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Narat în întregime de personajul lui Rupert Friend, cu restul distribuției făcând un soi de pantomimă pe fundal, The Swan spune povestea unui băiat care este tormentat de doi bătăuși locali, puși pe fapte mari.

The Ratcatcher

Recomandare – decent!

Gen: Fantezie
Regie: Wes Anderson
Distribuție: Ralph Fiennes, Rupert Friend, Richard Ayoade
Durată: 17 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Într-un micuț sătuleț britanic, un mecanic și un reporter ascultă planurile unui vânător de șobolani de a-și captura prada.

Poison

Recomandare – decent!

Gen: Fantezie
Regie: Wes Anderson
Distribuție: Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley, Richard Ayoade
Durată: 17 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Când un șarpe veninos se strecoară în patul unui englez aflat în vizită în India, asociatul său și un doctor pornesc într-o adevărată cursă pentru salvarea acestuia.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.