Loading...

They Cloned Tyrone (2023)

by Adrian Solomon, iulie 23, 2023

Recomandare – decent!

Gen: S.F., Thriller, Mister
Regie: Juel Taylor
Distribuție: John Boyega, Jamie Foxx, Teyonah Parris, Kiefer Sutherland, David Alan Grier
Durată: 2 h. 02 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Un traficant de droguri, un proxenet și o prostituată, dau accidental peste o conspirație ce privește ghetoul în care trăiesc, numit The Glen, și încearcă să expună lumii.

Rant: Juel Taylor iubește filmele clasice, drept pentru care, They Cloned Tyrone se simte ca o scrisoare de dragoste către anumite capodopere S. F. În sine, filmul este inovativ, se simte actual și poate oricând sta în compania filmelor cu tentă socială de care Jordan Peele este atât de înamorat.

În centrul filmului îl avem pe Fontaine, care, în orice altă producție ar fi fost anti-eroul perfect fiind stoic, taciturn, cu bagaj emoțional, care caută prin metode dubioase să păstreze comunitatea curată. În drum spre a colecta o sumă de bani datorată de proxenetul Slick Charles, el este împușcat mortal de un traficant rival dar a doua zi se trezește ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și își rezumă activitățile cotidiene. Ajuns din nou la Slick Charles pentru a colecta banii, acesta este pus în gardă de evenimentele nopții precedente de către proxenet și prostituata Yo-Yo, martoră la incident. Împreună ei pornesc pentru a căuta răspunsuri la acest mister, dar în curând vor da peste ceva mult mai mare, care îi privește nu doar pe ei dar și pe întreaga comunitate de care aparțin.

Principalele atuuri ale filmului sunt scenariul invetivo-ambițios și prestația trioului central, fiecare completându-se de minune. Boyega este așa cum ziceam, tipul de anti-erou taciturn, întunecat, Parris aduce un plus de curiozitate și dinamism, iar Foxx (aflat aici înainte de sperietura medicală recentă) aduce ritmul comedic necesar. Dacă ar fi să mă plâng de ceva anume, ar fi în primul rând de imaginea mult prea întunecată, deseori nici nu se văd fețele personajelor în momente în care ar trebui să le observăm reacțiile faciale, iar în al doilea rând, ambițiile prea mari ale scenariului care introduce o mulțime de teme dar dezvoltă prea puține dintre acestea.

Per total, They Cloned Tyrone este un thriller social interesant care merită vizionat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.