Loading...
Tokyo Ghoul (2014-2018)

Tokyo Ghoul (2014-2018)

by Adrian Solomon, februarie 4, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Mister, Horror, Psihologic, Dramă
Studio: Studio Pierrot
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 36
Durată episod: 23 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: S1 – 7.79 / S2 – 7.02 / S3 – 6.37

Despre: Tokyo a devenit un oraș nemilos, asta din cauza așa numitelor Ghouls, creaturi ce privesc oamenii drept sursă principală de nutriție. Cetățenii trăiesc în frică constantă datorită faptului că aceste creaturi pot trece nestingheriți drept oameni și să se infiltreze în societate. Ken Kaneki, un student timid și studios, se îndrăgostește de Rize Kamishiro, o fană avidă de literatură, și nu numai, după cum descoperă Ken pe propria piele. După ce o întâlnire dintre cei doi decurge extrem de prost, Ken se trezește cu organe de Ghoul implantate în el, astfel devenind unul dintre puținii hibrizi om-ghoul. Acest lucru îl forțează să trăiască la limita dintre cele două lumi. Salvat fiind de enigmatica chelneriță Touka, Ken descoperă că nu toți Ghoul sunt prădători, ci unii doar doresc să trăiască în pace. El ajunge în sânul unei altfel de comunități și va trebui să începe să învețe să se integreze în această lume nouă.

Rant: Primul gând ce mi-a trecut prin cap după ce am terminat prima serie a fost cât de mult se aseamănă acești Ghouls cu mutanții din comicsurile Marvel, dacă mutanții ar fi toți devoratori de oameni. Urmărind în paralel strădaniile grupului Anteiku de a fi integrați și acceptați de societate, întocmai precum gruparea X-Men condusă de Xavier, am rămas surprins cât de bine le-a ieșit celor de la Pierrot această conversie.

Povestea o consider a fi destul de ok cu toate că nu am înțeles necesitatea desfășurării lucrurilor din sezonul doi (citind mai apoi pe internet, am aflat că nu a fost destul de fidelă adaptarea, lipsind bucăți importante din poveste). Apare personaje noi care nu ne sunt suficient explicate, doar pentru a dispărea mai apoi în neant. Altele apar atât de rar încât uiți că sunt eroii principali ai poveștii (mă refer la mai multe episoade din sezonul doi în care Kaneki e aproape absent).

Grafica este destul de reușită, scenele de acțiune fiind un deliciu vizual în prima parte, dar scăzând considerabil pe parcurs. Personajele sunt destul de bine structurate și individualizate, cu toate că unele nu depășesc granițele stereotipului.

Per total, Tokyo Ghoul este un anime decent, cu toate că nu înțeleg hype-ul care îl înconjoară drept un anime musai de văzut. Sincer am văzut animeuri mult mai bune cu subiecte similare, dar poate depinde și din care generație faci parte.

PS: Din ce am înțeles se dorește continuarea acestui anime, cu adaptarea de la manga Tokyo Ghoul: re, care reia lucrurile cam de pe unde s-a sfârșit acest anime.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.