Loading...
Top Secret! (1984)

Top Secret! (1984)

by Adrian Solomon, mai 26, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker
Distribuție: Val Kilmer, Lucy Gutteridge, Christopher Villiers, Billy J. Mitchell, Jeremy Kemp, Omar Sharif, Peter Cushing
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Nick Rivers, un cântăreț american chipeș și popular, călătoreșe în Germania de Est pentru un festival de muzică. Dar când se îndrăgostește de frumoasa Hillary Flammond, el se trezește prins în mijlocul unui război între soldații germani și o mișcare de rezistență locală. Rivers se vede nevoit să se alieze cu agentul Cedric și cu Lucy, în tentativa de a-l elibera pe tatăl acesteia, un om de știință faimos, capturat de germani și forțat să le construiască o nouă mină subacvatică.

Rant: Filmul provine din mințile colectivului ZAZ (Zucker, Abrahams, Zucker), care ne-au mai servit Airplane și serialul Police Squad, așa că știm cu ce avea de a face. Este o parodie a tuturor genurilor comune anilor 50 și 60, sau mai bine zis, o combinație a filmelor rock and roll ale lui Elvis cu poveștile de război (în special cu cele care prezentau lupta vreunei grupări de rezistență).

Val Kilmer este o prezență proaspătă pentru acea vreme, Top Secret fiind chiar debutul acestuia pe marele ecrane. Încercând să se depărteze de utilizarea a foarte mulți invitați speciali, așa cum au făcut-o în Airplane, ZAZ folosesc aici doar doi actori marcanți, și anume Omar Sharif și Peter Cushing, ambii în roluri minore.

Comedia este la fel de neserioasă ca și în restul producțiilor acestui trio. Ba mai mult, filmul a reprezentat un eșec la box office la data lansării, reușind să strângă doar sume modeste, cu toate că între timp, a devenit un cult clasic al genului.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.