Loading...
Trance (2013)

Trance (2013)

by Adrian Solomon, iulie 13, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Thriller psihologic
Regie: Danny Boyle
Distribuție: James McAvoy, Vincent Cassel, Rosario Dawson
Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Un licitator de artă intră într-o combinație periculoasă cu o grupare de hoți de artă și cu o hipnoterapistă, în tentativa de a recupera un tablou considerat pierdut.

Rant: Danny Boyle este unul dintre cei mai originali regizori ai generației actuale, el reușind să creeze bijuterii de filme, indiferent de genul încercat. Fie comedie neagră – Trainspotting, S.F.-uri psihologice – Sunshine, horror – 28 Days Later, biografii – Steve Jobs sau drame – Slumdog Millionaire, el are un repertoriu bogat cu care se poate lăuda. Printre aceste capodopere, Trance ar putea trece destul de neobservat, fiind un film ambițios, complex, dar care tinde să se piardă în negura uitării când vine vorba de filmele acestuia. Cu toate astea, filmul oferă foarte multe răsturnări de situație, ținându-te mereu în expectativă, reușind să fie un thriller de excepție cu o distribuție pe măsură. Cu toate că Fassbender a fost primul vizat pentru rol, McAvoy a fost alesul final, în ciuda refuzului inițial. Dar după ce a citit scenariul acesta s-a declarat îndrăgostit de rolul pe care urma să îl interpreteze și de povestea prin care trece acesta. Alături de el găsim alte nume sonore ale anilor 2000, Vincent Cassel și Rosario Dawson, care se completează de minune.

Filmul are pasul frenetic al restul producțiilor Boyle-ene, nu se pierde în a doua jumătate, dar pare a fi prostesc pe alocuri, forțându-te să crezi o narativă ușor incredibilă. Cu toate astea este clar unul dintre cele mai entertaining filme făcute de acesta.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.