Loading...
The Man from U.N.C.L.E. (2015)

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

by Adrian Solomon, ianuarie 30, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Spionaj
Regie: Guy Ritchie
Distribuție:
Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Jared Harris, Hugh Grant
Durată: 1 h. 56 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Războiul Rece este în toi iar o organizație misterioasă plănuiește să folosească arme nucleare pentru a dezechilibra fragila stabilitate a puterilor mondiale. Agentul CIA Napoleon Solo și agentul KGB Illya Kuryakin sunt forțați de agențiile lor să își pună la o parte animozitățile și să conlucreze pentru a opri răufăcătorii, singura lor pistă fiind fiica unui om de știință german.

Rant: Guy Ritchie a fost fără îndoială unul dintre regizorii mei favoriți ai anilor 2000. Atât Snatch cât și Sherlock sau Lock Stock le vizionam la foc continuu și nu visam în vecii vecilor că acesta putea să facă un film rău. Am considerat mereu Swept Away ca un cadou de nuntă făcut lui Madonna și un eșec singular de care nu merită vorbit. Dar încet, încet, crăpături începeau să apară în filmele sale, totul culminând cu recentul Rege Arthur căruia cu greu i-am găsit scuze. The Man from UNCLE se situează în categoria filme decente, care mie mi-au plăcut dar care au însemnat eșecuri usturătoare la box-office pentru studiourile producătoare (se estima că filmul le-ar fi produs celor de la Warner o gaură de 80 de milioane de dolari în buget).

Pelicula este o adaptare a serialului popular din anii 60 și putem zice că are în spate o istorie destul de zbuciumată. A trecut prin mâna a mai multor regizori din 1993 de când s-au cumpărat drepturile de producție până în 2015 când a fost atașat ca regizor Guy Ritchie. Procesul de selecție a actorilor principali a fost la fel de anevoios, Cavill fiind o soluție de ultim moment după ce Tom Cruise a trebuit să renunțe la rolul lui Solo pentru a filma Rogue Nation.

Dinamica Cavill – Hammer ca agenți antagoniști, una dintre cele mai incendiare prime întâlniri, iar apoi adăugarea condimentului numit Vikander, face ca trioul protagonist să fie unul care mustește de carismă. Acțiunea este mai mult decât satisfăcătoare, filmul îndeplinindu-și menirea de thriller de spionaj. Așa că din nou, nu îmi explic eșecul atât de sever, de nivel John Carter-ian avut de acest film. Probabil scena mea preferată rămâne cea cu barca, fiind una specifică lui Ritchie, împletind acțiunea cu comedia în stilu-i caracteristic.

Cred că totuși nu veți regreta cele aproape două ore petrecute alături de acest film!

Recomandări regizori: Guy Ritchie

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.