Loading...

Uncle from Another World (aka. Isekai Ojisan) (2022- )

by Adrian Solomon, august 13, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Isekai, Comedie, Fantezie
Studio: AtelierPontdarc
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 13
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 7.81

Despre: Când era adolescent, Yousuke Shibazaki a fost lovit de un camion și a rămas în comă timp de 17 ani. Trezit în cele din urmă, el este întâmpinat de nepotul său Takafumi Takaoka. „Unchiul”, pe lângă că vorbește într-o limbă străină, susține că a fost într-o altă lume și că acum poate face magii. Sceptic inițial, Takafumi este convins atunci când unchiul său îi dovedește că tot ce i-a spus e adevărat, acesta având o magie de a proiecta gânduri. Așa începe aventura improbabilă a lui Takafumi de a trăi alături de unchiul său, una plină de evenimente neașteptate.

Rant: Trebuie să mărturisesc că în ultimii ani, cu greu am mai găsit lucruri care să mă facă să izbucnesc în hohote de râs așa cum a făcut-o Uncle from Another World. Acest serial anime isekai, cu protagonistul transportat în altă lume, răstoarnă conceptul și ne prezintă concluzia aventurilor sale, după ce a reușit să se întoarcă înapoi în lumea reală. Comedia lovește mai mereu la fix, poantele variind de la unele imediate, la altele care își iau timpul să marineze, pentru a lovi apoi pe neașteptate, atunci când crezi că realizatorii au uitat de subiect.

Dar despre ce este acest anime? Ei bine, protagonistul nostru, Yousuke Shibazaki, a fost lovit de un camion și băgat în comă atunci când era tânăr, practic începutul mai tuturor isekaiurilor. Trezit după 17 ani de comă, Yousuke este întâmpinat de nepotul său, sceptic față de poveștile unchiului cum că s-ar fi perindat printr-o lume fantastică unde a învățat magie. Dar atunci când acesta își dovedește spusele printr-o aplicare practică a magiei învățate (levitarea unui pahar cu apă), nepotul Takafumi decide pe loc să se ocupe de readucerea unchiului său în societate. Comedia acestui serial izvorăște deseori din faptul că se face mult mișto pe seama lucrurilor triste, iar Yousuke trebuie că e cel mai trist om din lume, atât de trist încât el își șterge constant memoriile, nu înainte de a le nota într-un carnețel. Oricine vede ce e scris în carnețel devine deprimat instant și cere la rându-i să i se șteargă memoria citirii carnetului. Necazul principal întâmpinat de Yousuke în noua lui lume, era că, asiatic fiind, nu exista nimeni care să arate la fel ca el, așa că toți îl considerau a fi o specie de orc, îl evitau și în multe cazuri, atacau fără a sta la discuții. În ciuda faptului că face nenumărate lucruri eroice, nimeni nu vrea să i le recunoască, așa că filtrul lui Yousuke devine unul permanent pesimist. Acest lucru este ajutat și de faptul că înainte de accident, acesta era un introvert obsedat de jocurile Sega, din care și-a luat absolut toate lecțiile de viață. Lecții care nu îl ajută prea mult atunci când vine vorba de interacțiunea sa cu cei care doresc să îi fie prieteni, în special o domniță elf care devine infatuată de Yousuke după ce acesta o salvează de la moarte și apoi îi pune un inel pe deget, un gest interpretat cât se poate de eronat de ambele părți.

Per total, un serial plin de umor, ascuns în librăria Netflixului, a cărei parte secundă o aștept cu nerăbdare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.