Loading...
Vinland Saga (2019)

Vinland Saga (2019)

by Adrian Solomon, decembrie 26, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Seinen, Acțiune, Aventură, Istoric, Dramă
Studio: WIT Studio
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 24
Durată episod: 24 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 8.71

Despre: Thorfinn este un mic băiat care a crescut doar cu povești despre călătorii legendare pe mare și bătălii extraordinare, însă se va vedea nevoit să crească repede în momentul în care războiul îi va bate la ușă.

Rant: Un anime excepțional de la studiourile WIT (responsabile pentru Attack on Titan)? Wow, cine ar fi crezut! Pot să atest că de la primul episod am fost acaparat complet de această poveste unică în peisajul animeurilor, care ne plimbă prin nordul înghețat al Europei, într-un timp crucial în istoria acesteia, și anume epoca Vikingilor, și desele lor războaie cu mai cine prindeau. Da, e Vikings dar anime.

Suntem introduși în această perioadă printr-o scenă de acțiune rapidă, sângeroasă, urmărindu-l pe Thors, un soldat viking extrem de puternic, pe care îl surprindem în momentul în care își pierde cheful pentru omor și eviscerare, și dă bir cu fugiții în timpul unei bătălii. Îl regăsim pe acesta la 15 ani după acele evenimente, trăind liniștit alături de familia sa, într-o comunitate islandeză, pașnică, liniștea fiind tulburată doar de poveștile bătrânului Leif Erikson, care vine ocazional să facă comerț în zonă. Copii satului cresc antrenându-se pentru luptă și ajutând la treburile casnice, așa cum aflăm după ce începem să îl urmărim pe fiul lui Thors, Thorfinn, un tinerel de 6 ani, care soarbe cu atenție toate poveștile lui Leif. Trecutul lui Thors însă bate la ușă și îl aruncă din nou în flama războiului, antrenând după el și pe mai mulți tineri ai satului. Ceea ce urmează va deveni o poveste sângeroasă de răzbunare, de război și de supraviețuire.

Grafica este încântătoare, efectele 3D atât de hulite în alte animații, abia fiind simțite aici. Animația e fluidă, lucru de care beneficiază în principal scenele de acțiune, brutale și sângeroase. Serialul, adaptat după o serie de manga istorică, face o treabă bună în a reda conținutul, adăugând pe ici pe colo propriile retușuri, pentru a-i da amploare poveștii lui Thorfinn și tumultului tineresc prin care trece acesta.

Un anime musai, care a explodat anul acesta în popularitate, și, cu toate că nu s-a anunțat nimic oficial, cu siguranță va fi continuat în anii ce urmează.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.