Loading...

Vivy: Fluorite Eye’s Song (2021)

by Adrian Solomon, iulie 27, 2021

Recomandare – esențial!

Gen: S.F., Thriller, Acțiune
Studio: Wit Studio
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 13
Durată episod: 24 min.
Statut: serie completă
Rating MyAnimeList: 8.54

Despre: Diva este primul AI autonom, dintr-o lume futuristă, unde inteligența artificială este prezentă la tot pasul, însă fiecare program are o finalitate aparte, acestea nefiind în stare să facă mai mult decât misiunea pentru care au fost programați. În cazul Divei, numită Vivy, misiunea ei este de a aduce pace prin cântecele sale, însă realitatea este că ea nu reușește să atragă nici măcar un spectator către micuța ei scenă. Apariția surpriză a unui AI din viitor, îi deschide lui Vivy orizonturi nebănuite și posibilități de nesperat, odată ce este recrutată pentru a face parte din proiectul Singularity, proiect menit să se desfășoare 100 de ani și să corecteze linia temporală care nu se sfârșea prea bine pentru umanitate.

Rant: Vivy: Fluorite Eye’s Song este un anime original produs de studioul WIT (responsabili pentru unele dintre cele mai bune animeuri din ultimii 10 ani: Attack on Titan, Vinland Saga și The Great Pretender – ca să numesc doar câteva dintre ele) după un scenariu scris de creatorul lui Re:Zero, Tappei Nagasuki. Serialul urmărește viața unui robot prins într-o misiune care va dura timp de un secol, pentru a schimba soarta umanității. Dacă pe partea de știință, scenariul este destul de găunos și cam dă cu piciorul conceptului de time-travel cu care suntem obișnuiți, pe partea de dezvoltare a personajelor (mă rog, Vivy și Matsumoto care sunt în centrul acțiunii pentru că toți ceilalți sunt doar personaje episodice întâlnite de-a lungul misiunii) și suspans, Vivy stă acolo sus cu cele mai intense și mai interesante thrillere. Probabil unul dintre cele mai trecute cu vederea animeuri ale sezonului primăvară 2021, poate și datorită posterului care duce cu gândul mai mult la un Idol-anime decât orice altceva, Vivy: Fluorite Eye’s Song are foarte multe atuuri la dispoziție, de la grafica superbă, la povestea labirintină, muzica memorabilă și scenele de acțiune fantastice, nelipsind însă și teme de gândire întâlnite în titluri precum Blade Runner, cu libertatea de alegere a AI-ului – toate acestea făcându-l un anime esențial de adăugat la colecția dumneavoastră.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.