Loading...

Werewolves Within (2021)

by Adrian Solomon, iulie 5, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Horror
Regie: Josh Ruben
Distribuție: Sam Richardson, Milana Vayntrub, George Basil, Sarah Burns, Michael Chernus, Catherine Curtin, Wayne Duvall, Harvey Guillén, Rebecca Henderson, Cheyenne Jackson, Michaela Watkins, Glenn Fleshler
Durată: 1 h. 37 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Datorită unei furtuni de zăpadă, un grup de oameni sunt forțați să înnopteze împreună la o pensiune, ei descoperind că în mijlocul lor s-ar putea să existe un vârcolac.

Rant: Werewolves Within s-ar putea să fie cea mai bună adaptare a unui joc video, produsă în ultimii ani (sau poate… vreodată?), și asta datorită faptului că nu este adaptat jocul în sine ci conceptul său. Werewolves Within a fost la timpul lui, o serie de jocuri VR pentru Playstation, publicată de Ubisoft, companie a cărei logo poate fi văzut și la începutul filmului de față. Acesta făcea uz de o mecanică de joc veche, întâlnită în jocul Mafia, sau pentru cei mai tineri, în Among Us. Scopul acestor jocuri este de a deduce care dintre jucători sunt cei „răi”(mafioții, impostorii) și de a-i elimina din joc.

De ce acest concept se potrivește ca o mănușă unei adaptări horror? Pentru că deja a fost folosit cu succes în filme clasice precum The Thing sau Alien. Un alt plus pe care îl are acesta față de alte tentative de a adapta jocuri video, este faptul că nu are un lore anume sau personaje pe care ar trebui să le cunoști dinainte pentru a te bucura de apariția lor pe ecrane. De aceea nici schimbarea decorului medieval într-unul modern urban, nu a deranjat pe absolut nimeni.

Dacă mai adaugi și elementele de comedie, și faptul că spre deosebire de alte filme cu vârcolaci, aici nu este folosit un CGI dubios, plus că desfășurarea evenimentelor te fac să te întrebi dacă chiar există vârcolaci printre adunarea pestriță de oameni, fiecare având motivele lor valide de a se debarasa de ceilalți, rezultatul este un whudunnit ca la carte, care te va ține în suspans, și va oferi suficiente momente de suspans pentru a te distra pentru o oră jumătate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.