Loading...
Wonder Woman 1984 (2020)

Wonder Woman 1984 (2020)

by Adrian Solomon, decembrie 27, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Supereroi, Acțiune
Regie: Patty Jenkins
Distribuție: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright, Connie Nielsen
Durată: 2 h. 31 min.
Rating IMDB: 5.4

Despre: Diana Prince trăiește o viață liniștită în Washington D.C.-ul anilor 80, un secol marcat de goana materială și nevoia de a avea tot, nevoie de care profită Max Lord, un om de afaceri corupt din punct de vedere moral. Astfel, Diana se va vedea nevoită să înfrunte noi inamici care amenință să arunce lumea în haos.

Rant: Vă zic sincer, mă bucur ca nu am văzut la cinematograf acest film. După ce păreau că au intrat pe o pantă ascendentă, cu filme decente spre musai, studiourile WB degenerează și vin cu un film care nu ajută prea mult cauza celor care apără aceste tipuri de pelicule. WW84 este o dezamăgire cruntă în contextul în care prima parte era o gură de aer proaspăt și o promisiune că lucrurile vor fi mai bine pentru brandul DCEU.

Motivele principale pentru care ar trebui urmărit filmul sunt Gal Gadot, Pedro Pascal și mesajul transmis, poate și recreerea anilor 80, în rest totul va fi uitat destul de ușor. Gal Gadot este probabil cel mai bun lucru care i s-a putut întâmpla acestei francize, personajul Wonder Woman interpretat de ea fiind ușor de plăcut dar și unul pe care am putut să îl vedem cum crește din trecut până în prezent. Pedro Pascal interpretează un personaj nefast, dar pe care ajungi să îl înțelegi. Iar mesajul este unul valabil pentru realitatea în care ne aflăm, mulțumește-te și fi recunoscător pentru ce ai, nu îți vinde sufletul pentru îndeplinirea celor mai arzătoare dorințe. Și așa cum ziceam, Patty Jenkins a făcut o treabă bună și cu surprinderea anilor 80 așa că pe acest front nu am de ce să mă plâng.

Mă pot plânge însă de efectele speciale (sau cum îmi place să le spun, defecte speciale) prea puțin reușite, de lupta anti-climatică de la final, reminiscentă de lupta cu Ares din prima parte. De lungimea filmului care trenează în anumite părți sau de faptul că sunt prea puține secvențe de acțiune pentru un film cu super-eroi de două ore jumătate (prima are un feeling distinct de film de familie din anii 80, iar ultima este aproape insuportabil de privit, totul fiind întunecat pentru a ascunde CGI-ul infect a lui Cheetah). Și asta ca să nu mai vorbesc de subțirimea scenariului și întrebările pe care le ridică cum ar fi: dacă toată lumea rămâne cu memoriile intacte și perfect conștientă de ce a făcut, de ce nu se specifică niciunde în continuitatea DCEU despre acest dezastru? ce se întâmplă cu tipul al cărui corp este posedat de fantoma lui Steve? el nu are prieteni, nu are familie, nu lucrează undeva?și multe altele. Așa cum ziceam, în afară de Gadot, Pascal și în mare măsură Pine, restul personajelor sunt unidimensionale, fără pic de adâncime.

WW84 este un pas înapoi calitativ în ce privește seria de filme DCEU. În mare schemă a lucrurilor post-era COVID, acesta dă startul fatidicei treceri în mediul streaming a titlurilor AAA produse de Warner Bros, trecere contestată de multă lume din industria filmelor, dar în special de lanțurile de cinematografe. Combinând elemente interesante cu elemente mai puțin satisfăcătoare, filmul de față este doar decent, unul pe care probabil, peste câteva luni, o să și uit că l-am văzut .

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.