Loading...
World's Greatest Dad (2009)

World’s Greatest Dad (2009)

by Adrian Solomon, septembrie 25, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Comedie neagră, Dramă
Regie: Bobcat Goldthwait
Distribuție:
Robin Williams, Daryl Sabara, Alexie Gilmore, Evan Martin, Lorraine Nicholson, Henry Simmons, Geoff Pierson
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Profesorul Lance Clayton duce o viață banală, lipsită de orice bucurie. Visurile sale de a-i fi publicate lucrările sunt mereu blocate de editurile care refuză să îi acorde atenție, fiul său este coșmarul oricărui părinte întreg la cap, este într-o relație aparent poli-amoroasă cu o colegă iar atât el cât și materia pe care o predă sunt luate constant peste picior. Însă în urma unui accident, el este prezentat cu o dilemă morală, să profite sau nu de pe urma unei minciuni, conștient fiind că viața sa ar putea fi complet schimbată.

Rant: Că Robin Williams a fost unul dintre cei mai versatili actori ai tuturor timpurilor, știm foarte bine. De ajuns să vedem filmografia sa și rolurile minunate pe care le-a făcut de-a lungul anilor, cât să fim convinși că a fost un talent unic în generația sa. Și tocmai pentru că are atât de multe filme interesante la activ, World’s Greatest Dad s-ar putea să vă fi zburat sub radar la timpul apariției. Personal cred că Lance Clayton este unul dintre cele mai bune roluri dramatice ale sale, iar filmul este o mini-bijuterie, fiind o satiră la adresa ipocriziei care există la tot pasul și nu doar în societatea americană. Este în același timp o comedie neagră, chiar macabră pe alocuri, grotească în cât de bine a nimerit anumite stereotipuri „moderne”. Dar în același timp este și o elegie la adresa fricii de a rămâne singur, prezentând unele dileme morale îndoielnice și anume cât de mult te-ai folosi de o dramă personale pentru a-ți face un trai mai bun și de a obține o faimă iluzorie. Williams este absolut genial în rol, filmul per total fiind destul de memorabil ca și concept.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.