Loading...

Wu Assassins (2019- )

by Adrian Solomon, august 15, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune
Distribuție: Iko Uwais, Byron Mann, Li Jun Li, Celia Au, Lewis Tan, Lawrence Kao, Tommy Flanagan, Katheryn Winnick
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: ~45 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 6.4

Despre: Kai, un bucătar din San Francisco – Chinatown, este ales pentru a fi ultimul Wu Assassin, un recipient al cunoștințelor a 1000 de predecesori, care au avut de înfruntat pe temuții Wu Lords, maeștrii elementelor și un pericol constant pentru omenire.

Rant: Uf, greu îmi e să vorbesc de Wu Assassin fără a aduce în discuție cât de mult seamănă cu Iron Fist-ul produs de același Netflix. Un Iron Fist criticat pentru un protagonist șters, un actoraș drăguț care habar nu avea de artele marțiale, care printr-o supra-editare a scenelor de acțiune l-au făcut să pară că are habar de acestea. Nu la fel se întâmplă și în Wu-Assassins, în care protagonistul interpretat de Iko Uwais (debut ca personaj principal într-o producție americană – asta că tot mă plângeam, nu demult, de folosirea sa în roluri de antagonist) face caft pe bune, consecința fiind niște scene de acțiune extraordinare. De ce mă agăț de acțiune? Dacă ați citit sinopsisul, vă imaginați cât de necesar ar fi fost ca acțiunea să fie de calitate pentru o poveste atât de insipidă și lipsită de originalitate. Cred că nici cei mai mari actori ai lumii nu ar fi putut scoate ceva mai mult decât decent din povestea asta, reciclată din ceva filme de categoria B, în care nu există consistență și personajele sunt unidimensionale. Doar respectul pe care i-l port lui Iko Uwais și faptul că îmi place cafteala pe care o propune el, mă face să mă uit la acest serial, dar trebuie să recunosc că abia l-am terminat și cu toate că îmi doresc să îl văd continuat cu un eventual sezon doi, sper doar ca scenariul să fie mai de calitate.

Povestea îl surprinde pe Kai, un simplu chef în Chinatown-ul din San Francisco, care are drept tată adoptiv pe șeful Triadei locale, iar ca prieteni tot cunoscători de kung-fu. În timpul unui incident, o tipă misterioasă îi pasează un artefact care îl transformă pe Kai în Wu Assassin, posesorul cunoștințelor a 1000 de călugări care și-au sacrificat viața pentru a opri pe lorzii Wu, niște indivizi periculoși care posedau abilități fantastice de manipulare a celor 5 elemente – Foc, Apă, Aer, Lemn și Metal. Într-o poveste paralelă, polițista C.G. (interpretată de mereu fascinanta Katheryn Winnick) se infiltrează în gașca de hoți a lui Lu Xin Lee (un extrem de șarmant Lewis Tan pe care sper să îl văd propulsat la filme mai bune) iar alți doi prieteni d-ai lui Kai, frații Jenny și Tommy, au propriile probleme cu restaurantul familiei și cu Triada locală din care Tommy face parte. Firele destinului îi vor atrage pe toți în misiunea lui Kai, împreună având de înfruntat pe posesorul spiritului focului.

Bun deci serialul cu siguranță merită vizionat pentru scenele frenetice de acțiune și șarmul protagoniștilor, mai puțin, din păcate, pentru povestea sa.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.