Loading...

A Will Eternal (aka. Yi Nian Yong Heng) (2020- )

by Adrian Solomon, februarie 14, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Comedie, Fantezie
Studio: B.CMAY PICTURES
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 52
Durată episod: 19 min.
Statut: serie în desfășurare
Rating MyAnimeList: 7.84

Despre: Serialul urmărește destinul lui Bao Xiaochun, un orfan acceptat într-o sectă faimoasă. El este obsedat de obținerea imortalității, fiind dispus să recurgă la orice pentru a-și atinge scopul. El se folosește de inteligența sa nativă, precum și de determinarea sa câinească, pentru a depăși toate obstacolele puse în calea sa.

Rant: Mai dăm o tură și prin tărâmul donghua, adică al animațiilor chinezești, pentru a ne mira cât de departe au ajuns, din punct de vedere calitativ atât la capitolul animație, cât și poveste. Singura chichiță de care mă pot lega sunt traducerile nebuloase, dacă ai ocazia să dai peste un fansub prelucrat în google translate, făcându-și simțită prezența foarte mult atunci bariera lingvistică.

Poate că am mai abordat subiectul cultivation manhua atunci când am vorbit de The Daily Life of the Immortal King, dar de atunci am înțeles mai bine conceptul și am chiar ajuns să îl apreciez, devenind în ultima vreme obsedat să descopăr cât mai multe serii de manhua pe această temă, ajungând să fac și inevitabilul pas spre latura sa animată. Cultivation derivă din niște percepte taoiste, în care oamenii tind să devină imortali care transcend umanitatea, obținând pe parcursul aventurii lor abilități din ce în ce mai ridicate, până ajung la statutul de zei printre muritori. Ei obțin aceste lucruri de obicei prin meditația anumitor tehnici, sau prin găsirea anumitor artefacte care să le faciliteze procesul de evoluție. Genul în sine se numește xianxia (erou nemuritor) și pe lângă faptul că este foarte popular în China, a început să devină popular și în Occident, deseori datorită grupărilor de fani care traduceau în engleză diverse materiale, de la nuvele și seriale TV la manhua (benzi desenate) și donghua (animații).

În A Will Eternal, protagonistul nostru este Bao Xiaochun un tânăr al cărui părinți obținuseră pentru acesta o promisiune din partea unui venerabil maestru de sectă, de a-l lua și de a-l crește dacă li se va întâmpla lor ceva. Venerabilul Li se pricopsește cu micul Bao, un încurcă lume obsedat de imortalitate și terifiat de moarte și răni, care mai mereu caută calea ușoară spre rezultate notabile, lucru ce mai mereu i se răsfrânge în față. Însă el este și extrem de perspicace, mintea sa ageră scoțându-l mai mereu din belele în care singur se vâră. Ajuns discipol al sectei, acesta întâlnește o mulțime de prieteni și oponenți pe lungul și dificilul său drum spre imortalitate.

Felul în care serialul îmbină umorul cu seriosul mi se pare că aduce un aer deosebit de proaspăt peisajului animațiilor, serialul ocazional aducând aminte a Avatar, având și o grafică extrem de plăcută, alături de unele dintre cele mai fluide scene de acțiune văzute în ultima vreme.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.