Loading...
#Alive (aka. #Saraitda) (2020)

#Alive (aka. #Saraitda) (2020)

by Adrian Solomon, septembrie 13, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Horror
Regie: Cho Il-hyung
Distribuție: Yoo Ah-in, Park Shin-hye
Durată: 1 h. 38 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Joon-woo este un live-stream gamer pe care izbucnirea unei epidemii zombie îl prinde singur în apartamentul său. Zilele trec, resursele se împuținează, facilitățile încep să dispară, iar singurătatea începe să îi joace feste. Cât timp va reuși să reziste Joon-woo?

Rant: #Alive este cea mai nouă adiție în peisajul filmelor coreene cu zombie, iar eu am reușit să o văd ca parte a unui double-feature cu un alt film recent – Peninsula. Și pe cât de similar este fundalul celor două filme, pe atât de diferite sunt acestea.

Filmul nu se chinuie să ne explice cum și de ce se produce izbucnirea epidemiei (totul se rezumă la câteva știri în fundal la TV) care transformă oamenii în cadavre ambulante, și ne aruncă direct în mijlocul problemei. Vom urmări mare parte din film din prisma protagonistului Joon-woo, interpretat foarte credibil de talentatul Yoo Ah-in (Veteran, Burning). Acesta este un gamer care locuiește cu familia sa într-un apartament dubios de mic pentru 4 oameni. Dimineața începe ca oricare alta, doar că partenerii de joc îi spun să pornească știrile pentru că se întâmplă lucruri ciudate în țară. Până să apuce să se dumirească de ce vede la televizor, sunetul oamenilor panicați din complexul imobiliar în care locuia îi îndreaptă atenția spre fereastră, de unde este martor la întreg carnagiul ce se producea afară. Nu peste multă vreme aude zgomot și pe coridor, timp în care el își blestemă lenea care l-a făcut să nu își facă provizii suficiente. Acesta este doar începutul filmului, unul extrem de eficient pentru a-ți introduce o stare de neliniște combinată cu una de panică.

Nu este nici pe departe un scenariu perfect, pentru că lasă loc la prea multe întrebări (cum de i-a supraviețuit bateria la telefon zile întregi, cum de aud zombalăii și cele mai mici zgomote de la kilometri distanță) dar filmul reușește să creeze suspans și să te atragă în lumea sa. Zombii prezenți aici sunt diferiți față de alții, în sensul că dau semne de inteligență, reușind să țină minte lucruri basic din viața lor cum ar fi deschisul ușilor, iar alții specializați cum ar fi pompierii, încă mai pot să se cațere, așa că nimeni nu este absolut în siguranță, aceștia fiind cu certitudine unii dintre cei mai terifianți zombii prezentați până acum.

Filmul a doborât câteva recorduri în Coreea de Sud, fiind printre primele filme care au rulat după perioada de carantină, care a strâns peste un milion de oameni în săli, fiind și un campion la încasări, așa că ar trebui să fim bucuroși că am apucat să îl vedem așa de repede pe Netflix, care s-au mișcat foarte repede în a achiziționa drepturile de distribuție internațională. Mixul de suspans și supraviețuire este bine dozat, fiind un film extrem de antrenant pentru premisa solitară inițială.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.