Loading...

Blood and Gold (2023)

by Adrian Solomon, iulie 25, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune
Regie: Peter Thorwarth
Distribuție: Robert Maaser, Jördis Triebel, Alexander Scheer, Juri Senft
Durată: 1 h. 38 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Ne aflăm la finalul celui de-al doilea război mondial, iar trupele germane rămase nu vor decât să facă un ban rapid. De aceea un pluton SS, află că un bătrân evreu și-a lăsat aurul îngropat într-un sat, și decid să și-l însușească. Pe drum întâlnesc un dezertor sătul de omor, care nu vrea decât să meargă înapoi la fiica sa, și decid să îl execute pentru înaltă trădare. Acesta este salvat de o săteancă, iar împreună luptă împotriva naziștilor pentru a salva viețile sătenilor.

Rant: O surpriză neașteptată ne-a oferit Netflixul și de fapt cinematografia europeană, atunci când în același an, primim două filme bune, cu elemente similare: final de război, naziști, aur, eroi hârșâiți prin război. Atât acest film cât și Sisu ne-au arătat potențialul cinematografiei europene în contextul filmelor de acțiune. Povestea este simplă și filmul o menține așa, cu câteva răsturnări interesante de situație, pentru că mai apare o a treia facțiune ce vizează aurul evreiesc, iar balansarea celor trei este destul de reușită. Filmul este disponibil de câteva luni pe Netflix, așa că dacă l-ați ratat, puteți să îi dați o șansă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.