Loading...

Cowboy Bebop (2021)

by Adrian Solomon, noiembrie 28, 2021

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: S.F., Aventură
Distribuție: John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Elena Satine, Alex Hassell
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: ~45 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 6.7

Despre: Serialul prezintă aventurile echipajului de vânători de recompense a navei Bebop, în goana lor eternă după bani și mâncare.

Rant: Când am auzit prima dată că Netflix vor produce o adaptare live a animeului Cowboy Bebop, am zis „de ce?”, cunoscut fiind faptul că atunci când vine vorba de adaptări anime, de cele mai multe rezultatul a fost unul intens contestat de fani, calitatea fiind de la mediocru în jos. Singura adaptare proprie a fost Death Note, un efort de tot râsul care a batjocorit moștenirea uneia dintre cele mai influente producții ale anilor 2000, pentru că restul erau afaceri tipici netflixiene în care cumpără un produs gata făcut și îi lipesc eticheta de producție originală Netflix (Bleach, Mob Psycho, Full Metal Alchemist ca să numesc doar câteva din ele). Dar de data asta compania părea foarte decisă să nu își dezamăgească spectatorii, drept pentru care au investit o sumă imensă pentru a recrea serialul cât mai fidel posibil. Jumătate din echipa de vânători a fost distribuită la fix, cu John Cho și Mustafa Shakir arătând ca personajele pe care le interpretează, locațiile sunt aproape copii fidele ale celor existente în anime, și chiar dacă povestea este mai mult o remixare la diverse episoade, decât repetarea fiecărui episod, ceva lipsește, acel ceva fiind exact acel lucru care făcea Cowboy Bebop să fie Cowboy Bebop și anume sufletul. Țin minte și acum sentimentele de melancolie pe care le-am încercat vizionând originalul pentru prima dată, sau finalul voit ambiguu care te lăsa să interpretezi cum dorești evenimentele.

Să adaptezi un anime este o încercare dificilă în general dar când vine vorba de unul care încă dăinuiește și este vizionat și apreciat de fani, atunci ne apropiem de sfera imposibilului și asta pentru că fanii vor semnala majoritatea incongruențelor iar dacă nu le faci pe plac, atunci pentru cine faci adaptarea? Poate că pentru fanii casual, această producție li se va părea de la decent în sus, acesta având umor, scene de acțiune bine lucrate, decoruri spectaculoase, lumea în general simțindu-se una locuită, nu doar un fundal. Însă fanii vechi vor fi lăsați dezumflați, nedumeriți de ce se insistă a introduce o poveste principală care nu face decât a banaliza o poveste care funcționa perfect fiind spusă cu minim de detalii și care era de fapt însumată în maxim 5 episoade, mă refer aici desigur la povestea centrală care se învârte în jurul lui Spike și Vicious, care ocupă loc central în noua revizuire. Iar pentru că ocupă loc central, trebuie să venim cu material în plus, care deturnează atenția de la aventurile cowboy-ilor noștri spațiali.

Există multe retușări care slăbesc personajele, de exemplu Jet Black în loc să fie o prezență matură, calmă și răbdătoare, echipaj, este un neurotic obsedat de fata sa și de ce jucării să îi cumpere. Vicious și Julia, care apăreau în anime doar puțin și nu aveau multe replici, ocupă episoade întregi iar caracterizarea lor este de-a dreptul ridicolă, în special Vicious care pare mai mult coborât dintr-un desen animat cu Bugs Bunny decât criminalul taciturn, care ucidea pe cei care îi ieșeau în față cu o katana.

În cele din urmă poate insistența de a părea cât mai fideli animeului o să ridice cele mai multe sprâncene pentru neinițiați, cărora toate referințele le vor trece peste cap. Puteți să îl încercați dar vă sfătuiesc să încercați originalul, veți avea mult mai mult de câștigat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.