Loading...
Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012)

by Adrian Solomon, iunie 22, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Western, Acțiune
Regie: Quentin Tarantino
Distribuție:
Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Dennis Christopher, James Remar, Michael Parks, Don Johnson
Durată: 2 h. 45 min.
Rating IMDB: 8.4

Despre: Dr. Schultz, un vânător de recompense, îl cumpără pe sclavul Django, cu promisiunea că îi va asigura libertatea odată ce acesta îl va ajuta cu una din misiunile sale. Odată liber, Django, împreună cu Schultz, călătoresc spre ferma Candyland, locul unde se află în sclavie soția lui Django. Doar că nimic nu este simplu pe plantația domnului Candie.

Rant: Al șaptelea film din partea lui Tarantino ne arată că regizorul nu și-a pierdut deloc din îndemânare. Tarantino demonstrează că se descurcă cu orice gen de film, trecându-și cu această ocazie și genul western pe listă.

Cunoscut deseori ca filmul ce folosește cuvântul nigger de cele mai multe ori, Tarantino a fost supus unui șir de critici din partea comunității negrilor din state, în frunte cu regizorul Spike Lee. În apărarea sa a vorbit chiar Samuel L. Jackson, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai celor doi regizori.

Django Unchained își are rădăcinile în mai vechiul spaghetti western Django în care juca Franco Nero. De altfel, într-un omagiu vădit, într-una din secvențe, Django, personajul lui Jamie Foxx, se întâlnește cu Franco Nero pentru un easter egg adresat cunoscătorilor.

Waltz din nou rupe gura târgului cu performanța sa, răsplătită cu un premiu Oscar pentru rol secundar, dar nu trebuie trecut cu vederea Leonardo di Caprio, care face un rol fantastic. Atât de intrat în rol a fost, încât în timpul unui monolog sparge un pahar cu mâna și se taie destul de urât, dar actorul rămâne în caracter și își continuă tirada fără a trăda deloc durerea, scenă care a fost inclusă în produsul final.

Ennio Morricone colaborează din nou cu Tarantino pentru a asigura un nou soundtrack de excepție, cu toate că au existat anumite tensiuni între cei doi.

Cam atât pentru acest rant și închei cu clasicul îndemn, dacă încă nu l-ați văzut, vi-l recomand cu maximă încredere.

Recomandări regizori: Quentin Tarantino

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.