Loading...

Extraction 2 (2023)

by Adrian Solomon, iulie 12, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune
Regie: Sam Hargrave
Distribuție: Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Adam Bessa, Olga Kurylenko, Daniel Bernhardt, Tinatin Dalakishvili, Idris Elba
Durată: 1 h. 28 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: După evenimentele din Bangladesh, agentul Tyler Rake este găsit în comă, iar după o reabilitare de nouă luni, el locuiește în singurătatea înzăpezită din munții din Austria. Aici, el primește o nouă misiune pe care nu o poate refuza, una care privește viața lui personală, și anume de a salva din ghearele unor criminali georgeni, pe sora fostei sale soții.

Rant: Extraction a fost una dintre surprizele oferite de Netflix în 2020, un film de acțiune bun, cu scene de luptă bine coregrafiate și cu o memorabilă scenă one-shot îndelungată dar și cu un Chris Hemsworth care încerca să se îndepărteze de personajul Thor, abordând roluri mai puțin bazate pe comedie. Extraction 2 reușește ce puține filme reușesc, să fie mai bun ca predecesorul său, și asta mergând pe principiul „bigger is better”. Ba le-a mers atât de bine, încât se pregătește o parte a treia, care va ateriza pe platformă cândva în viitorul apropiat.

Cum necum, Tyler Rake supraviețuiește incidentelor din Bangladesh, dar este găsit în comă, pe malul râului în care căzuse. Partenera sa Nik, face tot posibilul să îl reabiliteze, doar pentru ca acesta să facă o recuperare completă, la fix în timp pentru o nouă misiune, de data asta în Georgia. Filmul ne dă răgazul să explorăm trecutul trist al protagonistului, trauma și regretele sale. Dar nu ne bombardează cu o multitudine de flashbackuri explicative așa cum poate ar fi făcut-o alte filme, ci reușește să le infiltreze suficient de bine pentru a nu întrerupe flowul acțiunii care odată ce începe, ne va ține conectați până la final. De data asta, marele rău este un mafiot gruzin, al cărui frate este în închisoare, acolo unde își duce și familia, nevasta și cei doi copii, chipurile pentru a-i proteja. Incidental, soția acestuia are legături cu trecutul lui Rake, fapt ce face ca această misiune să fie una extrem de personală. Suntem tratați din nou la câteva secvențe de acțiune extraordinare, un obligatoriu one-shot lung care devine marca specifică a acestei serii de filme, de data asta parcă mai bun și cu siguranță mai ambițios pentru că implică o evadare dintr-o închisoare aflată în mijlocul unei răzmerițe a deținuților, goana spre punctul de extracție dar și fuga la bordul unui tren urmărit de elicoptere.

Per total, pasionații filmelor de acțiune se pot bucura de încă un titlu de calitate în acest an, care parcă dă semnul unui reviriment al acestui gen, profitând de declinul filmelor cu super-eroi, înțesate de politici liberale woke.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.