Loading...

Flight of the Conchords (2007-2009)

by Adrian Solomon, noiembrie 14, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Serial, Comedie, Musical
Distribuție: Jemaine Clement, Bret McKenzie, Rhys Darby, Kristen Schaal, Arj Barker
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 22
Durată episod: 28 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.5

Despre: Serialul este centrat în jurul vieților a doi muzicieni, Jemaine Clemaine și Bret McClegnie (cei doi interpretând versiuni fictive ale lor înșiși), care au plecat din Noua Zeelandă pentru a-și începe o carieră muzicală în New York. Aceștia au dese întâlniri cu managerul trupei, Murray Hewitt,  un tip hârțogar și extrem de ineficient dar cu intenții bune, care îndeplinește în același timp și poziția de atașat cultural al consulatului Noii Zeelande. Cei doi nu prea au găsit succes și trupa lor are un singur fan, obsedata Mel.

Rant: Flight of the Conchords este cu siguranță unul dintre cele mai bizare seriale musical vizionate vreodată. Acesta mustește de umor deadpan, pe care personal îl ador, ce implică deseori neadaptarea la cultura americană și la realitățile cotidiene ale celor doi protagoniști. În fiecare episod, Jemaine și Bret izbucnesc în cântat, într-o manieră foarte entuziastă. Aceste cântece sunt o combinație de dialog interior, în care personajele își exprimă sentimentele și scene ce împing mai departe povestea fiecărui serial. Aceste cântece sunt de obicei sub formă de video clipuri, unele suprarealiste, lucru ce contrastează foarte mult cu natura discretă și uneori minimală a serialului.

Bineînțeles că dacă e vorba de Noua Zeelandă, nu putea să lipsească Taika Waititi, care a apărut ca personaj în serial dar și a regizat câteva episoade, probabil ca favor colaboratorului său frecvent Jemaine Clement. Kristen Schaal strălucește într-un rol excentric, obsedata Mel, un rol pe care Kirsten deja aș putea zice că și l-a perfecționat (jucând diverse personaje dubioase atât în 30 Rock cât și în The Last Man on Earth).

Seria se bazează pe duetul cu același nume, compus tot din cei doi actori principali. Aceștia și-au folosit abilitățile muzicale și cele comice, pentru a concepe un show de radio, care mai apoi a fost transformat în cele două sezoane pe care vi le propun eu aici. Cei doi încă mai au spectacole și se obișnuiau să se prezinte ca al patrulea cel mai popular duet ce cântă muzică guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy, cu toate că din 2014, aceștia se referă la ei ca duetul folk din Noua Zeelandă care aproape a câștigat vreo distincție.

Chiar dacă este relativ vechi, seria merită o șansă, fiind un amalgam comico-muzical de cea mai bună calitate.

Recomandări regizori: Taika Waititi

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.