Loading...
Game Night (2018) - cronică de A.S.

Game Night (2018) – cronică de A.S.

by Adrian Solomon, martie 20, 2018

Cu mâna pe inimă vă mărturisesc că trailerul la film m-a lăsat complet rece iar așteptările vis-a-vis de acest proiect îmi băteau spre indiferență. Când am auzit ca primele reviews sunt excelente și notele pe site-urile de specialitate era toate cu mult peste așteptările mele, am devenit nerăbdător să îl văd. Ce putea fi așa de bun la el. Era Bateman în același rol pe care îl face de la Arrested Development încoace, erau creatorii filmului Horrible Bosses și Burt Wonderstone – mari semne de alarmă – chiar nu îmi puteam imagina ce ar fi special la acest film. Cam acestea erau gândurile mele la intrarea în sala de cinema.

Am ieșit de la film binedispus, cu un zâmbet larg pe față, bucuros că am intrat fără așteptări mari de la film pentru că a reușit să mă ia complet prin surprindere. Cei doi regizori aflați la debut, au reușit să împletească o poveste spusă în atâtea și atâtea alte filme, cu suficiente elemente de filme thriller și cu răsturnări peste răsturnări de situație care te lasă să ghicești până la final.

Povestea este destul de simplă. Max și Annie sunt un cuplu foarte competitiv, dar care încă nu sunt siguri dacă vor sau nu să înceapă o familie (ea vrea, el cam nu, iar stresul face ca înotătorii să nu-i fie prea eficienți). Stres la care se adaugă și intrarea subită în peisaj al fratelui său mai mare, Brooks, un tip care îl întrece pe Max la orice capitol posibil. Acesta, în dorință de a-și surclasa fratele și la organizarea de serate de jocuri, înscenează un joc de mister în care el este răpit iar găsitorului i se oferă o recompensă deosebit de apetisantă. Doar că răpirea are loc pe bune iar până să se prindă gașca noastră de petrecăreți, trece un pic de vreme.

Dacă tot vorbim de gașcă, ia să îi prezentăm puțin, pentru că rareori în filme de comedie, personajele secundare sunt atât de bine conturate și chiar au ceva de făcut, nefiind acolo doar de decor. Pe lângă Max, Annie și Brooks, gașca îi mai cuprinde și pe Kevin și Michelle, care petrec noaptea cu Kevin încercând să își dea seama cu ce celebritate s-ar putea să îl fi înșelat Michelle, Ryan, prietenul lor mai tâmp dar foarte chipeș care sătul să piardă fiecare seară de jocuri și să fie ținta ironiilor grupului datorită gusturilor sale deplorabile în materie de femei, o aduce pe inteligenta Sarah, colega de birou de care poate îi place sau nu. Lor li se adaugă, sau mai bine zis li s-ar adăuga și Gary, vecinul lor polițist, dacă acesta nu ar fi mereu exclus din grup datorită firii sale extrem de ciudate. Acest melanj pestriț de umanitate vor descoperi că de fapt ei au intrat în the real thing iar preț de o noapte vor trebui să se adapteze acestui nou univers, din care s-ar putea să nu scape cu viață.

Filmul reușește să presare suficiente turnuri de situație cât să te acapareze până pe final, oferind și o poveste bine închegată cu personaje de care te poți oricând atașa. Faptul că Bateman și McAdams au chemistry este dovedit în special de o scenă tulburătoare ce conține o sticlă de Chardonnay, un cutter, o jucărioară în formă de burger ce scârțâie și o tentativă de îndepărtare a unui glonte conform unui curs online postat pe o pagină de extremiști albi. Momentele de comedie sunt bine calibrate, fiind mereu exact la granița bunului simț.

Recomandarea finală este să îl vedeți neapărat, fiind una dintre cele mai reușite comedii văzute în ultima vreme.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.