Loading...

Jujutsu Kaisen 0 (2022)

by Adrian Solomon, iunie 3, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Supranatural, Shounen
Studio: MAPPA
Rating MyAnimeList: 8.53

Despre: Yuta este un tânăr bântuit de fantoma unei prietene care a murit în fața lui atunci când era mic. El este și ținta generală a bătăușilor din liceul pe care îl frecventează, doar că Rika, blestemul care îl bântuie pe Yuta, este o prezență extrem de periculoasă și geloasă, așa că băiatul ajunge în atenția lui Satoru Gojo care îi propune înrolarea într-un liceu special, unde va învăța să o controleze pe blestemata Rika.

Rant: Jujutsu Kaisen 0 este un prequel care funcționează excelent ca punte introductivă pentru serial, pentru cei încă neinițiați. Acesta se axează pe povestea lui Yuta, un personaj nou introdus, și cum a ajuns el să colaboreze cu membrii liceului Jujutsu, astfel oferindu-ne șansa să îi cunoaștem mai îndeaproape pe deja familiarii Maki, Toge și pe Panda, alături de Gojo, mentorul acestora. Ce mi-a plăcut și de fapt, ce îmi place de obicei la aceste filme, este ca acestea să aibă o anumită continuitate față de povestea spusă în serie, să nu fie doar un simplu cash grab așa cum sunt multe dintre filmele anime bazate pe vreun serial sau altul. Iar studioul MAPPA merge pe formula care deja a avut succes cu Demon Slayer, când studioul ufotable a scos un film care continua direct seria, așa că, din ce am înțeles, și evenimentele prezentate în acest film sunt considerate canon pentru seria Jujutsu Kaisen.

Avem formula tipică unei producții shounen, destinată tinerilor, acțiune foarte stilată și fluidă, grafică de calitate superioară și o coloană sonoră antrenantă, pusă însă pe o poveste generică, dar ca de obicei, foarte satisfăcătoare.

În altă ordine de idei, ca fan al acestui mediu, m-am bucurat enorm ca după o săptămână și ceva de la lansare, sala de cinema din Alba Iulia să fie încă destul de plină, semn că acest tip de animație începe să prindă o popularitate tot mai răspândită, care să o facă viabilă pentru a fi importată și prezentată alături de animațiile tradiționale așa că aștept să văd în viitorul apropiat, cât mai mult anime pe marile ecrane.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.