Loading...

Jungle Cruise (2021)

by Adrian Solomon, august 13, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Comedie
Regie: Jaume Collet-Serra
Distribuție: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Édgar Ramírez, Jack Whitehall, Jesse Plemons, Paul Giamatti
Durată: 2 h. 07 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: O aventurieră intrepidă pornește alături de fratele ei și de căpitanul ursuz al unei bărci, în aventura vieții lor, pe apele deloc pașnice ale Amazonului, în căutarea unei legende, având pe urmele lor un submarin german dar și nișe rămășițe înspăimântătoare ale trecutului, legate printr-un blestem de legende respectivă.

Rant: Jungle Cruise este construit pe modelul celebrului Pirații din Caraibe, mega-succesul aceluiași studio Disney, în acestora încercarea de a-și mai transforma una din atracțiile principale ale Disney World-ului în franciză de cinema. Și aș îndrăzni să zic că rezultatul final este destul de bunicel, rezultând un film amuzant, cu suflet, chiar dacă suferă de mici imperfecțiuni.

Premisa filmului nu diferă cu mult de alte clasice ale genului, gândiți-vă că ar fi o încrucișare între The African Queen, Pirates of the Carribean și The Mummy minus tensiunea sexuală între protagoniști și șarmul lui Captain Sparrow (nu că The Rock nu dă tot ce e mai bun din el). Așadar o aventurieră feministă care le știe pe toate și se descurcă în orice situație dar care trăiește într-o societate patriarhală care nu o ia în seamă indiferent ce ar face, pune mâna pe un MacGuffin magic, își ia fratele și hărțile moștenite de la tatăl său, și pleacă pe Amazon, în căutarea unui copac al vieții, al cărei flori pot vindeca orice boală, ba chiar aduce nemurirea veșnică. Dar așa cum aflăm dintr-o secvență de început, un grup de conchistadori de prin 1500, au avut o tentativă de a găsi acest copac, sfârșind prin a fi blestemați de către vracii locali să fie pradă eternă a junglei nemiloase. Protagonista noastră, Dr. Lily Houghton, dă peste ursuzul căpitan de vapor Frank Wolff, care promite să o ducă acolo unde dorește, dar care are un secret personal pe care îl ține bine ferecat în cabina lui. Iar pentru ca rețeta să fie completă, trebuie să existe și un villain în persoana unui prinț german, interpretat Jesse Plemons, care efectiv fură scenele în care apare. Totul este formulaic, deci știi cam la ce să te aștepți, cu toate astea filmul are loc și de surprize, oferind două plot twisturi, unul dintre ele, dureros de prost implementat (cel ce privește fratele protagonistei).

Efectele speciale variază de la bune la foarte vădite, în special în ce privește mișcările animalelor. Soundtrackul lui Howard Newton este interesant, în special atunci când începutul filmului îți oferă un cover trăsnet după Nothing Else Matters de la Metallica, de departe cel mai surprinzător moment al filmului. Distribuția este solidă dar parcă nu au prea multe de făcut , în special Paul Giamatti care pare supra-calificată pentru rolul de cămătar italian, cu toate că cecul este cec la urma zilei, iar ei la fel de bucuroși îl încasează. Cei doi protagoniști se completează în mod perfect când vine vorba de se tachina, dar toate semnele de interes pe care Lily i le adresează lui Frank, se lovesc de un zid puternic de piatra (rock, ha ha?), între cei doi fiind o totală lipsă de chemistry. Și dacă adineauri tot am menționat un pun (joc de cuvinte, deseori de proastă calitate), ar mai trebui să menționez că singura legătură pe care acest film o are cu atracția omonimă din Lumea Șoarecelui, este tipul de căpitan pe care Dwayne îl interpretează atunci când este introdus personajul său, un tip mucalit cu prea multe vorbe de duh.

Chiar dacă probabil am avut un ton mai mult sau mai puțin critic la adresa acestui titlu, Jungle Cruise m-a distrat timp de două ore și cred că reprezintă alegerea perfectă pentru o după-amiază petrecută în familie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.