Loading...
Maleficent (2014)

Maleficent (2014)

by Adrian Solomon, octombrie 27, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Fantezie, Aventură
Regie: Robert Stromberg
Distribuție:
Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning, Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple, Lesley Manville
Durată: 1 h. 37 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Maleficent este stăpână peste toate creaturile fantastice ale ținutului Moors, dar încrederea și dragostea ei este trădată de un om care urma să ajungă rege, motiv pentru care ea pune un blestem asupra primului lor nou-născut. Soarta va face însă ca ea să se atașeze foarte mult de acest bebeluș uman, pe care va ajunge să o crească ca pe propria fiică.

Rant: Ani de zile am detestat cu o pasiune de nedescris acest film, fiind mereu o pată nefericită în memoria mea. Motivul era pe cât de simplu, pe cât de pueril, am simțit că mi-au fost înșelate așteptările de către premisa promisă din trailer. Acesta ne propunea un film dark fantasy la scară epică, iar ce ne-a fost servit a fost sub orice așteptare avută în acest sens. Așa că ani de zile pomeneam de Maleficent ca cea mai proastă peliculă pe care am vizionat-o în cinematografe vreodată. Dar anii au trecut, și voalul de ura la adresa acestei producții mi-a fost ridicat de pe ochi, reușind acum să văd filmul drept ce era cu adevărat intenționat să fie, ca unul dintre primii pași de a lansa o serie de adaptări live a legendarelor filme de animație marca Disney.

Practic aici avem povestea din Sleeping Beauty, dar ce era interesant este că privim lucrurile din perspectiva antagonistului acestei povești, și anume vrăjitoarea Maleficent, iar concluzia ce o putem trage este că poveștile pot diferi extrem de mult în funcție de cine le spune. Angelina Jolie reușește să redea o Maleficent cu inimă mare, trădată în cel mai dureros mod cu putință de iubirea vieții ei, ale cărei acțiuni devin astfel justificabile.

Efectele vizuale sunt absolut încântătoare, demne de moștenirea unui imperiu în ale animației cum este Disney, lumea creată fiind foarte vibrantă și colorată, sau întunecată și gri atunci când este cazul.

În fine, Maleficent a reprezentat un început de bun augur pentru șirul de adaptări ce urma să se năvălească asupra noastră în anii ce au urmat, obținând încasări suficient de mari cât să le dovedească executivilor Disney că este o idee bună să investească în adaptarea propriilor proprietăți.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.