Loading...

Kingdom (2019- )

by Adrian Solomon, februarie 14, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Thriller horror
Distribuție: Ju Ji-hoon, Bae Doona, Ryu Seung-ryong
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 13
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.3

Despre: Acțiunea se petrece în Coreea medievală, în timpul dinastiei Joseon. Prințul moștenitor Yi-Chang, o suspectează pe noua concubină a regelui că pune la cale ceva, în special când acesta încetează să mai apară în fața supușilor și a familiei, zvonindu-se că ar suferi de varicelă. Yi-Chang demarează o investigație pe cont propriu care însă, îl va duce departe de capitală, în mijlocul unor evenimente incredibile.

De ce să mă uit? Nu știu ce e cu coreeni și filmele de groază (subgenul zombies) dar pare a fi o combinație de excepție. După Train to Busan, un film pe care l-am văzut de mult prea multe ori, iată că din Coreea ne vine acuma serialul Kingdom, care pare chitit să își lase propria amprentă asupra acestui gen de filme. Acesta oferă drama istorică tipică producțiilor coreene, dar învelită într-un thriller de groază. La prima vedere ai putea să zici că e ceva miștocăreală ieftină gen Pride, Prejudice and Zombies dar nu e deloc așa.

Povestea se învârte în jurul unor intrigi dusă la cel mai înalt nivel, țesute de mai mulți factori, fiecare având propriile interese. Pe de o parte îl avem pe prințul moștenitor Chang, care se vede pus în ipostaza de a fi scos din calculul succesiunii datorită statutului său de copil avut de rege cu o concubină, status inferior celui de copil avut de rege cu consoarta sa. Și cum consoarta sa tocmai ce se pregătește să nască iar regele este aparent absent din viața publică, cică suferind de ceva boală gravă, încât doar regina îl poate vedea, Chang își dă seama că viitorul său este destul de sumbru. Unde mai pui că în oraș circulă diverse voci care cer o schimbare de domnie, și clanul Cho din care fac parte atât regina cât și mâna dreaptă a regelui, consilierul Cho Hak-jo, au motive să fie îngrijorați când îl văd pe Chang dând târcoale palatului regal. Destinul însă îl mână pe acesta în căutarea unui răspuns departe de capitală, într-o zonă îndepărtată a regatului, unde multe întrebări îi vor fi răspunse, dar unde va da și peste o amenințare extremă, o plagă virulentă a unui virus care transformă oamenii în creaturi fără minte și control, care atacă nediscriminat tot ce le stă în cale.

Serialul este extrem de captivant, reușind să se ridice aproape de nivelul Trenului spre Busan, oferindu-mi scene de suspans și o atmosferă de sfârșit de lume, impecabil reproduse pe ecran de regizorul Kim Seong-hun, cel cu care m-am întâlnit nu demult grație filmului A Hard Day. Lumea în care ne aflăm funcționează cam la fel ca cea de azi, puterea fiind mereu căutată de cei puternici, care ar călca în picioare peste mii de cadavre pentru a-și obține scopurile.

Seria a avut suficient de mult succes cât să primească o serie secundă, care  urmează a fi filmată anul acesta. Kingdom, așa cum ziceam, este musai de urmărit fanilor producțiilor coreene, dar și celor care sunt ok cu vizionarea unor istorii alternative și o poveste de suspans, cu multe, multe momente sângeroase.

2 Comments


  • nu are sfarsit urmeaza sezonil 2 suta la suta la finalul episodului 6 ramai ca prostulde zici ce dracu sa intamplat sa luatcurentul?:)) dar e tare oricum recomand nota10

    • Da, exista planificat un sezon doi, care se termina in iunie de filmat, asa ca speram ca pana la iarna sa apara pe Netflix.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.