Loading...
Klaus (2019)

Klaus (2019)

by Adrian Solomon, decembrie 6, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Fantezie, Aventură
Regie: Sergio Pablos
Distribuție:
Jason Schwartzman, J. K. Simmons, Rashida Jones, Joan Cusack, Will Sasso, Norm Macdonald
Durată: 1 h. 36 min.
Rating IMDB: 8.2

Despre: Jesper Johansson este un cadet la academia de poștași, condusă de însuși tatăl său. El este egoist și o duce bine mersi, bazându-se pe bogăția părinților, crezând că viața sa va fi ușoară până la adânci bătrâneți. Dorind însă să îi predea o lecție severă, tatăl său îl trimite în cel mai îndepărtat ținut, Smeerensburg, pentru a deschide un birou poștal, în cele mai ostile condiții posibile. Pe lângă faptul că acolo este o iarnă perpetuă, orașul respectiv este definit prin lupta sângeroasă dintre două familii rivale. Întâlnind un pustnic care posedă o abilitate interesantă, Jesper pune la cale planul perfect pentru a-și îndeplini misiunea și de a pleca de pe insulă, doar că în cale îi vor sta liderii celor două familii rivale, dar și multe alte complicații.

Rant: Klaus este cu siguranță o gură de aer proaspăt în peisajul dominat de producțiile 3d ale triumviratului Disney-Pixar-Dreamworks, care au stabilit normele pentru animațiile de lung metraj, și puțini se abat de la ele. În acest peisaj, Klaus se alătură producțiilor de la Laika, singurele ce au mai îndrăznit să sfideze status-quo-ul în memoria recentă.

Poate că cel mai bine ar fi să începeți vizionarea fără a ști prea multe din ce vor urma, deoarece odată ce te prinzi de poveste, totul devine previzibil. Povestea este cea clasică a unui pierde vară care învață o lecție importantă, lecție care urmează să îi schimbe cursul vieții. Cu toate astea, prima parte, în care suntem familiarizați cu feuda familiilor din Smeerensburg, este cea care te va investi cel mai mult în film, având accente puternice de comedie tip Tom and Jerry sau Looney Tunes, un lucru atât de rar în acest mediu politically-scârbos de corect. Personajele sunt destul de uni-dimensionale cât să nu creeze o adâncime prea mare, fiecare funcționând exact așa cum ți-ai imagina, singurul pe care filmul pune accent fiind Jesper, egoistul care se dovedește a avea un suflet mare. Klaus este reprezentat ca o brută neînțeleasă cu suflet de aur și cu o atingere magică, Alva, care chit că reprezintă singura femeie puternică din film, există doar pentru ca protagonistul să aibă un interes romantic, iar liderii familiilor rivale sunt doar un carbon-copy al clasicilor villains din mai toate filmele de acest gen.

Punctul care diferențiază această peliculă de multe altele, este reprezentat de grafica aparte, care pare a fi desenată complet de mână, dând un feeling puternic retro întregii producții. Talentul folosit este se ridică și el la înălțime, cu un trio Schwartzman-Simmons-Jones care se distrează de minune.

Este ușor de văzut că Netflix a dat lovitura cu acest film, care se anunță a fi un clasic în devenire, la care mulți vor reveni mereu și mereu odată cu ocazia sezonului de iarnă, perfect pentru o zi de Crăciun petrecută alături de familie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.