Loading...

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

by Adrian Solomon, noiembrie 19, 2016

Recomandare – decent!

Gen: Fantezie, Aventură
Regie: David Yates
Distribuție:
Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Colin Farrell
Durată: 2 h. 13 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Newt Scamander (Salamandră așa cum este tradus, din păcate, în română) este un vrăjitor care a călătorit prin toată lumea pentru a strânge și proteja diverse creaturi magice, aflate pe cale de dispariție. Ajuns în New York, o parte din ele scapă din servieta magică în care le ținea. Problema e că spre deosebire de alte părți ale lumii unde magia și cei care o practică este ascunsă de oamenii normali, Muggles (Încuiații) așa cum am aflat că le zice în Anglia prin intermediul seriei Harry Potter, aici în State, No-Majs (Nu-Magii tradus) sunt conștienți de existența magiei și se sunt mobilizați împotriva ei. Astfel că pățania domnului Newt vine într-un moment cât se poate de critic și inoportun pentru relația dintre cele două tabere. În ajutorul recapturării lor vine Tina (Propertina Goldstein) o fostă Auror recent eliberată din funcție, Queenie, sora Tinei, o expertă în Legilimency – citirea gândurilor și No-Maj-ul Jacob Kowalski, un om simplu cu un vis de a-și deschide propria brutărie, atras fără voia sa în această aventură. Împreună aceștia trebuie să găsească creaturile înainte ca situația să iasă de sub control.

Rant: Înainte de toate, Fantastic Beasts and Where to Find Them este o poveste nouă, plasată în universul filmelor Harry Potter, care se petrece cu mulți ani înainte de evenimentele din Anglia cu Voldemort și Potter. Filmul se dorește a fi primul dintr-o serie de patru și este regizat de David Yates, regizorul ultimelor patru filme din seria originală (Order of the Phoenix, Half Blood Prince și Deathly Hallows I & II). Acest lucru se resimte în filmul de față pentru că Yates, ajutat în premieră de J.K. Rowling pe post de scenaristă, știe exact ce vrea să facă și cum să ne prezinte noua locație și noile personaje și în special cum să le lege de franciza originală. Astfel de la micile detalii cum ar fi casa Tinei unde totul merge pe bază de magie la creaturile fantastice ale lui Newt, totul este prezentat cu mare grijă.

Pentru că în State lumea magică și cea normală coexistă, diferit decât cu ce am fost noi obișnuiți în Harry Potter unde puțini oameni știau de existența acestei lumi, face ca tot ce se întâmplă să capete accente mai grave, cu consecințe mai urgente. Există mai multe povești care sunt urmărite de-a lungul filmului, iar faptul că au reușit să le combine pe toate cu atâta ușurință, zice multe despre dibăcia celor implicați în acest proiect.

Eddie Redmayne dă impresia că s-a născut în această lume, așa de bine îl prinde rolul lui Newt. Dan Fogler pe care eram obișnuit să îl văd în comedii ieftine, surprinde excelent pe Jacob Kowalski, omul simplu tras în poveste fără voia lui. Parcă Collin Farrel și misteriosul său rol – Graves, nu este pe deplin dezvoltat dar măcar are un plot twist excelent.

Per total, am rămas impresionat de ceea ce ni s-a oferit în această nouă serie. Este o revenire la lumea magică doar că acuma sunt abordate teme mai mature, asta și pentru că vedem lumea prin alți ochi decât cei ai copilului care devine adolescent.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.