Loading...

Midnight Special (2016)

by Adrian Solomon, iulie 13, 2022

Recomandare – decent!

Gen: S.F.
Regie: Jeff Nichols
Distribuție: Michael Shannon, Joel Edgerton, Kirsten Dunst, Adam Driver, Jaeden Martell, Sam Shepard
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Roy, împreună cu fiul său Alton și prietenul Lucas, sunt într-o goană continuă de a scăpa de forțele guvernamentale dar și membrii unui cult, care sunt convinși că Alton nu este ceea ce pare a fi.

Rant: Midnight Special, cu toată că este distribuit și făcut pe banii celor de la WB, pare a fi un film indie, despre trei oameni urmăriți cu îndârjire de guvern dar și de un cult religios. Faptul că a fost făcut cu un buget foarte mic (doar 18 milioane de dolari), i-a permis lui Jeff Nichols să aibă ultimul cuvânt de spus în ceea ce privește montajul final al filmului. Obișnuit să lucreze pe astfel de proiecte, Nichols (Mud, Loving, Take Shelter) face treabă grozavă și de data asta, având la dispoziție o distribuție excelentă, în frunte cu principalul său colaborator – Michael Shannon, în ceea ce mi s-a părut a fi unul dintre rarele sale personaje pozitive. Filmul în sine este un science-fiction, despre care cu cât știi mai puține la început, cu atât vei fi mai surprins de poveste iar eu personal, iubesc astfel de situații.

Felul în care este structurat filmul prinde, cu micile indicii care ne sunt date cu zgârcenie, fiecare aducând cu sine alte întrebări care ne captează atenția. Un punct de diviziune pentru spectatori, o să fie felul în care filmul decide să răspundă la aceste întrebări, aici intervenind modul în care fiecare l-a perceput. Personal mi-a plăcut mai mult călătoria decât destinația, în special datorită jocului actoricesc extraordinar.

Putem zice că filmul are chiar și o legătură cu Star Wars, prin faptul că în prima zi de filmare Adam Driver a primit vestea că va urma să joace în noua trilogie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.