Loading...

Mirciulică (2022)

by Adrian Solomon, octombrie 23, 2022

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Regie: Cristi Ilișuan
Distribuție: Mircea Popa, Elena Ivanca, Dan Chiorean, Elena Moldovan, Adrian Cucu, Denisa Vlad, Cătălin Herlo
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Mirciulică vrea să fie procuror la București, dar își pică examenul pentru că nu are noroc în viață așa că soarta îl poartă înapoi în Gherla sa natală, unde locuiește alături de părinți și unde merge pe pile să lucreze la stat, acolo unde merg toți nepoții barosanilor. Și degeaba vrea el să fie cinstit, când cei din jurul lui nu își doresc acest lucru, așa că viața lui Mirciulică se anunță a fi extrem de dificilă, mai ales când devine implicat într-o serie de aventuri teribile.

Rant: Tot respectul pentru Mircea Popa, care și-a transpus personajul din sketchurile de pe Youtube, pe marile ecrane. Ce a ieșit este o comedie, care putea fi foarte bine și prezentat drept dramă cu aspecte comice pe locuri, care uneori te face să râzi, alteori te pune pe gânduri, dând impresia că mai mult este o satiră la adresa lucrului la stat și a baronilor locali.

Am auzit critici ale unor oameni care se plângeau că nu au înțeles ce spuneau personajele pe alocuri și că ar fi bine ca filmele românești să dispună de subtitrări și trebuie să recunosc, ca ardelean ce sunt, că nu am avut probleme în a înțelege ce se vorbește, dar văd cum acest lucru ar fi o problemă pentru alte regiuni ale țării. Însă critica mea principală la adresa filmului, este dacă lui Mircea Bravo de pe youtube, îi este acceptat modul amatoricesc în care își livrează replicile, lui Mircea Popa, actorul, acest lucru îi este fatal, filmul părând diletant din această pricină, în ciuda eforturilor depuse de întregul echipaj, pentru a face ceva de calitate.

În rest, despre film, numai de bine, te binedispune dar îți dă și de gândit și dacă Mircea trage concluziile pozitive din acest proiect și le va aplica cu succes în următoarele, așa cum se pare că au făcut-o Dima și Coteț cu Teambuilding-ul lor senzațional, cred că vom putea privi cu încredere viitorul filmelor românești destinate publicului larg, un lucru ce lipsea cu desăvârșire din oferta cinematografiei autohtone.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.