Loading...

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023)

by Adrian Solomon, iulie 15, 2023

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune
Regie: Christopher McQuarrie
Distribuție: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales, Pom Klementieff, Mariela Garriga, Henry Czerny
Durată: 2 h. 43 min.
Rating IMDB: 8.2

Despre: Ethan Hunt și echipa lui de operativi au de a face cu un AI scăpat de sub control dar și multiple forțe care îl vor eliminat din peisaj.

Rant: Tom Cruise, în ciuda vârstei sale, continuă să țină ridicat standardul calitativ al filmelor de acțiune în care joacă, în special block-busterele estivale și la fel ca anul trecut, iată-l din nou și în 2023 cu un film care ar fi trebuit să apară încă din 2021 și care spune penultimul capitol din saga agentului Ethan Hunt, începută acum 27 de ani. Filmele din seria Mission Impossible mereu au fost un punct de atracție în calendarul oricărui cinefil, aceasta fiind, cu mici excepții, una dintre cele mai consistente francize de filme de acțiune. Și dacă anul trecut, Steven Spielberg îl numea pe Cruise drept salvatorul Hollywoodului datorită neașteptatului succes avut cu Top Gun – Maverick, un film care, conform spuselor marelui regizor, a salvat industria cinematografelor americane, anul acesta, când același Hollywood se confruntă cu eșec după eșec în ce privește succesul filmelor lansate, din nou apare Tom Cruise să salveze situația cu acest Mission Impossible 7.

Mission Impossible 7 vine să suplimenteze oferta de filme de acțiune excepționale cu care 2023 a fost atât de generos. Un film făcut ca la carte, care respectă spectatorul și nu vine să țină predici morale, care ne oferă o suită de femei puternice fără a le face neplăcute, și care are un villain interesant și anume un AI. Dacă până acum Ethan Hunt a vânat diferite MacGuffins, de la liste de spioni secreți, viruși ce te fac să sângerezi din ochi, coduri de rachete nucleare și altele, de data asta obiectul este mult mai important în marea goană după obținerea sa, și anume un set de chei care ar putea opri ascensiunea unui AI care s-a eliberat și a început să semene panică în lumea agențiilor secrete. Și pentru că toate doresc să pună mâna pe aceste chei pentru a controla acel AI, Ethan este singurul care recunoaște potențialul pericol și dorește să îl elimine, acest lucru făcându-l ținta principală a întregii lumi, atât pe el cât și pe echipa sa, parteneri care primesc un rol mult prea secundar în această parte, mi-ar fi plăcut un pic mai mult Benji și Luther (Ving Rhames și Tom Cruise sunt singurii care au apărut în toate cele șapte părți ale seriei). Dar avem o  apariție nou și anume pe hoața Grace, dar și o revenire a unui personaj coborât fix din primul film, precum și o serie de instanțe care ne aduc aminte de momente din acel prim film.

Poți să spui orice despre Tom Cruise, despre alegerile sale în ce îi privește viața privată, dar când vine vorba despre filme, acesta este un profesionist absolut, care se dedică trup și suflet acestui meșteșug, pentru a livra spectatorilor cele mai bune experiențe posibile. Până și eu, un fan înveterat al lui Jackie Chan pe care îl consider un zeu absolut în ce privește executarea cascadoriilor, trebuie să îmi înclin pălăria în fața lui Tom Cruise, care la 60 și ceva de ani ar trebui să o lase mai domoale dar în schimb el vine cu cascadorii din ce în ce mai nebunești și periculoase, fie că zboară avioane de vânătoare, fie că sare cu motocicleta din vârful munților. Ar mai fi de zis doar că filmul e destul de lung, cel mai lung din serie, dar pentru că scenariul este destul de închegat cu secvențe de acțiune care te țin conectat, nu resimți trecerea timpului.

Filmele Mission Impossible sunt mereu un eveniment iar succesul de care se bucură ne indică o depărtare tot mai accentuată a ce vrea să vadă publicul față de ce îi servește Hollywoodul în acest moment. Și să nu uitați că acesta este doar prima parte, a doua urmând a apărea în viitorul apropiat. Vizionare plăcută!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.