Loading...

Morbius (2022)

by Adrian Solomon, aprilie 2, 2022

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Super-eroi, Acțiune
Regie: Daniel Espinosa
Distribuție: Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal, Tyrese Gibson
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 5.1

Despre: Doctorul biochimist Michael Morbius, alături de fratele său adoptiv, suferă de o boală de sânge rară și degenerativă. Dispus să facă absolut orice, el își fuzionează sângele cu cel al unei specii rare de liliac vampir, căpătând puteri speciale, dar și un apetit insațiabil pentru sânge.

Rant: Urmărind acest film, am avut neplăcuta senzație că am fost catapultat în trecut cu vreo 20 de ani, când filmele cu super-eroi erau de râsul curcilor, departe de boomul senzațional pe care l-au cunoscut între timp. De-asemenea, îmi dau seama că Sony nu prea știe ce să facă cu ce le-a rămas din universul Spider-Man, după ce acesta a fost trimis în MCU, unde se bucură de o popularitate imensă. Recentul Venom 2 a fost un eșec, iar Morbius nu le dă speranțe prea mari că se va întrevedea vreo continuare în viitor, în ciuda optimismului manifestat de scenele de end-credit.

Suferind de un scenariu oribil, dar și de toate chichițele ce făceau acele filme vechi cu super-eroi să fie eșecuri în serie, Morbius nu prea dobândește multe bile albe. Grafica 3D este ilară, astfel că majoritatea scenelor importante sunt ascunse în umbre sau de diverse lucruri ce fac imposibil să ne dăm seama ce se întâmplă. Practic, filmul vine să îmi confirme sentimentul pe care l-am avut atunci când am auzit prima dată de existența sa și anume că acesta nu își are rostul. Dacă Sony vor reuși totuși să facă ceva semnificativ din acest mini univers Marvel paralel, atunci jos pălăria, o să îmi retrag toate cuvintele spuse.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.