Loading...

Moulin Rouge! (2001)

by Adrian Solomon, septembrie 17, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Muzical, Dragoste, Dramă
Regie: Baz Luhrmann
Distribuție: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh
Durată: 2 h. 07 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: În Parisul anilor 1890, un tânăr poet boem, se îndrăgostește de o curtezană, vedeta unui club de noapte, care mai este de-asemenea dorită de un duce gelos și crud.

Rant: În ciuda faptului că are doar 6 filme la activ, Baz Luhrman este o voce unică în peisajul regizorilor contemporani, filmele acestuia fiind frenetice, eclectice și de ce nu, extravagante, care deseori prețuiesc stilul în ciuda substanței. Și dacă Romeo x Juliet a fost filmul care l-a făcut cunoscut spectatorilor din lumea întreagă, Moulin Rouge a fost filmul care i-a cimentat cariera. Trăgându-și inspirație din multe locuri: vaudeville, cultura cabaretului, musicalurile Hollywoodiene și operetele, Baz creează o adevărată cutie muzicală, totul pe povestea tragică de dragoste între dansatoarea Satine și poetul Christian. Muzica, un element care va deveni definitoriu pentru Baz, contrastează puternic cu perioada în care se petrece filmul, dar în mod ciudat nu și cu ceea ce dorește el să ne arate, și anume viața boemă și deseori nebună a cabaretelor pariziene. Filmul este propulsat și de prestația actoricească a tuturor celor implicați, în special cei doi protagoniști, Nicole Kidman și Ewan McGregor, care s-au dedicat trup și suflet acestei producții.

Un film clasic, care va rămâne mereu în memoria cinefililor ca unul dintre cele mai apetisante musicaluri create vreodată.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.