Loading...

Ransomed (aka. Bi-gong-sik-jak-jeon) (2023)

by Adrian Solomon, februarie 28, 2024

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Thriller
Regie: Kim Seong-hoon
Distribuție: Ha Jung-woo, Ju Ji-hoon
Durată: 2 h. 12 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Un diplomat sud-coreean este prin în vârtejul evenimentelor din Libanul anilor 80 și este luat ostatic. După un an de la capturarea sa, un alt diplomat află prin intermediul unui apel telefonic, că colegul său este încă în viață și pleacă să îl răscumpere din mâna teroriștilor, într-o misiune extrem de periculoasă, singurul său aliat fiind un șofer de taxi.

Rant: Ransomed este un film destul de distractiv, care te va purta prin Libanul anului 1987, urmărind căutarea disperată a unui diplomat sud-coreean pentru a-și găsi colegul răpit. Lee Min-jun își dorește să ajungă într-o țară cu prestigiu cum ar fi America, dar eticheta sa de specialist pentru țările din Orientul Mijlociu nu îi oferă acestuia șanse prea mari pentru promovare. Șansa îi surâde atunci când un coleg de-al său, care fusese răpit în urmă cu un an și considerat mort de țară deoarece nimeni nu aflase nimic despre situația acestuia, dă un apel telefonic disperat, interceptat de Lee Min-jun. Acesta se insinuează în operațiunea neoficială de salvare, deoarece guvernul ocupat cu organizarea jocurilor olimpice nu dorea să își păteze integritatea implicându-se în politica altei țări înaintea unui asemenea eveniment. Ajuns la fața locului, el este repede asaltat de militarii corupți dar și de o gașcă de teroriști, singurul său aliat fiind șoferul de taxi coreean, Kim Pan-su, un fost soldat care dezertase din funcția de paznic la ambasadă. Cei doi ajung să facă o echipă involuntară, pentru a duce la bun sfârșit misiunea. Filmul, în ciuda premisei serioase, are dese accente de brevitate, care îl transformă mai degrabă într-un buddy comedy action, în loc de mize periculoase așa cum le-a avut misiunea reală din care s-a inspirat filmul.

2 Comments


  • Ma bucur sa vad ca filmul "Ransomed" are un rating destul de bun pe IMDB de 6.5, iar dupa citirea descrierii, mi se pare un mix interesant intre comedie si thriller. Chiar daca este inspirat dintr-o misiune reala, regizorul Kim Seong-hoon a reusit sa aduca o nota de amuzament prin relatia dintre personajele principale, interpretate de Ha Jung-woo si Ju Ji-hoon. Sunt curioasa sa vad cum se desfasoara actiunea si cum cei doi vor rezolva situatia periculoasa. Recomand acest film tuturor celor care sunt in cautarea unui film bun si captivant.

    • Replay Cancel Replay
    • martie 21, 2024

    Ransomed este un amestec perfect de comedie si thriller, care te tine cu sufletul la gura pe tot parcursul celor 2 ore si 12 minute de actiune intensa. Ha Jung-woo si Ju Ji-hoon ofera o performanta excelenta in rolurile lor de diplomati si ne arata cat de departe poate merge un om pentru a-si salva colegul de mainile teroristilor. Regizat de Kim Seong-hoon, acest film reuseste sa imbine cu succes elemente de suspans, umor si drama, oferind o experienta de neuitat pentru spectator. Cu un rating de 6.5 pe IMDB, recomand cu caldura acest film tuturor iubitorilor de comedie si thriller.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.