Loading...
Reservoir Dogs

Reservoir Dogs (1992)

by Adrian Solomon, mai 2, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Crime
Regie: Quentin Tarantino
Distribuție:
Harvey Keitel, Michael Madsen, Steve Buscemi, Chris Penn, Lawrence Tierney, Tim Roth
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 8.3

Despre: Șase hoți, fiecare având un nume de cod bazat pe o culoare, participă la jaful eșuat al unui magazin de diamante. Filmul continuă apoi cu rezultatele dezastruoase și repercursiunile pe care acesta le are asupra celor implicați.

Rant: Încercând să sumarizez filmul îmi dau seama cât de puțină informație poți oferi fără să intri în tărâmul spoilerelor. Și în plus de asta, nici nu prea ai ce povesti pentru că punctul forte al filmului stă în dialogurile excepționale și personajele create foarte atent. Nici nu ai zice că ăsta e filmul de debut al cvasi-necunoscutului, pe atunci, Quentin Tarantino. Totul e făcut la mare artă, de la scena de început, cu cei 8 servind micul dejun și vorbind nonșalant despre bacșișuri, la plecarea lor în slow-mo de la cafenea, pe o piesă creată parcă special pentru această scenă sau diversele interacțiuni de după jaful în sine, toate aceste elemente arată mâna de geniu pe care Tarantino avea să și-o desăvârșească odată cu apariția lui Pulp Fiction.

Aș mai putea zice multe, atât despre actori, care se potrivesc de minune pe rolurile primite, o abilitate specială de-a lui Tarantino de a găsi mereu oamenii potriviți pentru transpunerea viziunii sale pe marele ecran. Sau că Michael Madsen și Tim Roth fac printre cele mai bune roluri din viața lor. Sau că acest film transcende cu ușurință generațiile, fiind la fel de valabil azi, pe cât era în ’92 la timpul lansării. Dar mai bine mă opresc aici și vă invit să savurați acest clasic al cinematografiei, unul dintre cele mai importante filme făcute vreodată.

Recomandări regizori: Quentin Tarantino

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.